Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 4 супени лъжици солено масло
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша мед
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- В голяма купа смесете двата вида брашно с бакпулвера и солта.
- Добавете маслото и го "втрийте" с пръсти до ронлива консистенция.
- В друга купа смесете яйцата, меда и прясното мляко. Разбъркайте.
- Добавете яйчената смес в купата с маслени трохи и отново разбъркайте, без да прекалявате.
- Поставете останалите 2 супени лъжици масло в чугунен тиган или форма за печене с приблизителни размери 23 сантиметра и го разтопете във фурната.
- Изсипете сместа и печете царевичния хляб около 20-25 минути до златист цвят или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра му.
- Изчакайте да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 А ТЪМНО ПЕПЕЛЯВО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
АРОМАНДИСЕ ЕРИТРИТОЛ (ОТ ЦАРЕВИЦА) 300 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Отслабване с мед и канела
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Погача за прощъпулник
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
Коментари към Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло