Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 4 супени лъжици солено масло
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша мед
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- В голяма купа смесете двата вида брашно с бакпулвера и солта.
- Добавете маслото и го "втрийте" с пръсти до ронлива консистенция.
- В друга купа смесете яйцата, меда и прясното мляко. Разбъркайте.
- Добавете яйчената смес в купата с маслени трохи и отново разбъркайте, без да прекалявате.
- Поставете останалите 2 супени лъжици масло в чугунен тиган или форма за печене с приблизителни размери 23 сантиметра и го разтопете във фурната.
- Изсипете сместа и печете царевичния хляб около 20-25 минути до златист цвят или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра му.
- Изчакайте да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Пилешко филе с мед и горчица
- Манука
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло