Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 4 супени лъжици солено масло
- 1 1/2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша мед
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- В голяма купа смесете двата вида брашно с бакпулвера и солта.
- Добавете маслото и го "втрийте" с пръсти до ронлива консистенция.
- В друга купа смесете яйцата, меда и прясното мляко. Разбъркайте.
- Добавете яйчената смес в купата с маслени трохи и отново разбъркайте, без да прекалявате.
- Поставете останалите 2 супени лъжици масло в чугунен тиган или форма за печене с приблизителни размери 23 сантиметра и го разтопете във фурната.
- Изсипете сместа и печете царевичния хляб около 20-25 минути до златист цвят или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра му.
- Изчакайте да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 В ШОКОЛАДОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 9 N МЕДНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Агаве
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Обикновен маслен крем
- Манука
Коментари към Царевичен хляб с прясно мляко, мед и масло