Царевичен грис с чедър и пармезан

Необходими продукти:
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 1/2 чаена чаша масло
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 1 яйце
- 2 чаени чаши настърган чедър
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете млякото да заври и добавете маслото и царевичния грис. Намалете температура, нека ври на ниска степен, докато гриса се сготви
Свалете от котлона и към гриса добавете яйцата, чедъра и подправете със сол и черен пипер. Излейте в малка керамична тавичка и поръсете с настъргания пармезан.
Печете около 35-40 минути на 180 градуса (в подгрята предварително фурна). Сервирайте ястието горещо.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Портокалово реване с грис
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Картофени питки с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Плодов мус с грис
Коментари към Царевичен грис с чедър и пармезан