Хумус с моркови и бадеми
Ако обичате леко опушения аромат и вкуса на морковите, пригответе си хумус с морков и бадеми. Сервирайте със зеленчуци или пък с препечени филийки или крекери.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша бадеми
- 500 грама моркови, обелени
- 2 супени лъжици + 1/2 чаена чаша зехтин
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша нахут от консерва
- 3 супени лъжици свеж лимонов сок
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3/4 чаена лъжица лют пушен пипер
- 1/2 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Опечете бадемите за 8-10 минути, докато отпуснат аромата си. Охладете ги.
Нарежете морковите на едри пръчици. Сложете ги в тава, застлана с хартия, полейте с 2 лъжици зехтин и посолете. Изпечете за около 1 час, като 1-2 пъти разбъркайте. Затова време морковите трябва леко да покафенеят, но не бива да прегарят.
Прехвърлете ги в блендер, добавете чесъна, нахута, лимоновия сок, пипера, пушения червен пипер, магданоза, половин чаша зехтин, солта и бадемите. Смелете до еднородна смес, докато се получи консистенцията на хумус.
Опитайте на вкус и добавете лимонов сок и/или сол, ако има нужда.
Прехвърлете дипа в малка купичка, полейте с още зехтин и поръсете с магданоз.
Може да покриете съда и да съхранявате до седмица в хладилник.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАНУКА ДОКТОР ПОДМЛАДЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 25 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл. 2300
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Див морков
- Червен морков
Коментари към Хумус с моркови и бадеми