Хумус от боб с чесън и лайм

Необходими продукти:
450 грама консервиран бял боб в собствен сос
1/2 глава лук
2 лайма
1 връзка кориандър или магданоз
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
500 милилитра зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна. Отцедете течността от боба, изплакнете го под течаща вода.
Загрейте зехтина в подходящ съд на среден огън, изсипете лука и чесъна, изпържете ги до омекване.
След това прибавете боба и настърганите кори от цитрусите. След 1 - 2 минути налейте зеленчуковия бульон, сложете нарязания магданоз или кориандър, сока от двата лайма.
Затворете съда с капак и нека всичко заври леко. Намалете температурата до минимум и оставате сместа да се приготвя в продължение на около 5 минути.
Остава да разбиете с помощта на блендер до получаването на кремообразна маса и хумусът е готов.
Подправете на вкус, украсете по желание и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Хумус от боб с чесън и лайм