Хрупкави сусамови масленки с ванилов аромат

Необходими продукти:
- 250 грама сусам
- 150 грама масло
- 150 грама захар
- 10 грама ванилова захар
- щипка сол
- 1 чаена лъжица набухвател за тесто
- 100 грама брашно
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото с двата вида захар и щипка сол. Когато се получи еднородна смес, в нея добавете яйцата и отново старателно разбъркайте.
Пресейте брашното с набухвателя и изсипете в сладката маслено-яйчена комбинация. След това добавете сусамовите семена разбъркайте.
Направете бисквитки от тестото, подредете ги в тава върху лист пергамент, като оставите по около 3 сантиметра разстояние помежду им.
Изпечете ги за около 10 минути в предварително сгорещена на 180 градуса фурна (до зачервяване).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
КАРОТЕН ИНТЕНЗИВЕН ГЕЛ ЗА ТЕН ГОЛД 150 мл
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
СУСАМОВ ТАХАН СУРОВ 550 г БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусам
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Шоколадов десерт от бисквити с царевичен сироп и маршмелоу
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Хрупкави сусамови масленки с ванилов аромат