Хрупкави сусамови масленки с ванилов аромат
Необходими продукти:
- 250 грама сусам
- 150 грама масло
- 150 грама захар
- 10 грама ванилова захар
- щипка сол
- 1 чаена лъжица набухвател за тесто
- 100 грама брашно
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маслото с двата вида захар и щипка сол. Когато се получи еднородна смес, в нея добавете яйцата и отново старателно разбъркайте.
Пресейте брашното с набухвателя и изсипете в сладката маслено-яйчена комбинация. След това добавете сусамовите семена разбъркайте.
Направете бисквитки от тестото, подредете ги в тава върху лист пергамент, като оставите по около 3 сантиметра разстояние помежду им.
Изпечете ги за около 10 минути в предварително сгорещена на 180 градуса фурна (до зачервяване).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Сусам
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Коледни сладки бисквити с парченца сушени плодове
Коментари към Хрупкави сусамови масленки с ванилов аромат