Хрупкави гофрети от тиквички и моркови

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши тиквички, настъргани на ситно
- 2 чаени чаши моркови, настъргани на ситно
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша орехово олио
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша мътеница
- 1 чаена лъжичка екстракт ванилия
- 2 1/4 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1 1/2 чаени лъжички канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Смесете тиквичките и морковите в голяма купа, без да ги изцеждате.
- Добавете яйцата, мътеницата, олиото, ваниловия екстракт и захарта. Разбъркайте.
- Прибавете брашното, канелата, бакпулвера, индийското орехче и солта.
- Разбъркайте и оставете тестото да престои около 10 минути.
- Опечете гофретите на средно висока температура в предварително загрят гофретник, като съобразите количеството тесто с големината на плочата.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Да ви е сладко!
Снимка: willcookforsmiles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ЛАДРОМЕ БИО МАСЛО ОТ МОРКОВИ (МАСЛЕН МАЦЕРАТ) 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Див морков
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Рецепти за хрупкави пържени тиквички
- Огретен от тиквички с ориз
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Хрупкави гофрети от тиквички и моркови