Мъфини с моркови, тиквички и канела

Необходими продукти:
Мокра смес:
- 1 чаена чаша настъргани моркови /около 2 средно големи моркова/
- 1 чаена чаша настъргани тиквички /около 1 малка тиквичка/
- 1 чаена чаша пюре от сладки картофи
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша кокосово масло
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1 чаена лъжичка портокалови или лимонови кори
Суха смес:
- 1 1/2 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена чаша кокосови стърготини, неподсладени
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена чаша печени тиквени семки
- 2 супени лъжици ленено семе
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете стандартна форма за мъфини /с 12 гнезда/.
В голяма купа смесете мокрите съставки и разбъркайте добре.
В средно голяма купа комбинирайте сухите съставки.
Постепенно добавете сухите към мокрите съставки и бъркайте с дървена лъжица, без да прекалявате.
Разпределете сместа във формата за мъфини и печете около 15-18 минути.
Изчакайте да се охладят за кратко, преди да ги извадите и сложите в хартиени чашки.
Поднесете с усмивка.
Да ви е сладко!
Снимки: lemonythyme.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
СОРИА НАТУРАЛ ФЕРИНАТ СИРОП 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF20 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Канелено масло
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Зеленчукова запеканка
Коментари към Мъфини с моркови, тиквички и канела