Хрупкави брускети с броколи и чесън
Брускетите са това ястие, което винаги може да ви спаси, когато пристигнат неочаквани гости. Хрупкави, много вкусни и икономични, бонус е, че могат и да се приготвят от почти всичко, което се намира в хладилника ви по всяко време. Предлагаме ви още една идея за вкусни брускети, този път с рикота и броколи.
Необходими продукти:
- 1 багета, нарязана на диагонални филийки (общо 12 броя)
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 глава броколи, нарязана на малки розички
- 1 глава чесън, разделена на цели скилидки
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1 1/2 чаена чаша рикота
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса и изпечете филиите хляб, като леко ги намазните със зехтин. Когато станат хрупкави ги извадете от фурната.
В друга тава сложите броколите и целите необелени скилидки чесън. Полейте ги с останалия зехтин и подправете на вкус.
Изпечете за 20 минути, до готовност.
Междувременно разбъркайте меда с оцета и лютия пипер в малка купичка аз сос.
Изстискайте скилидките чесън в купичка и намачкайте, за да се получи паста от тях. Добавете рикотата и разбъркайте, подправете на вкус със сол и черен пипер.
Намажете препечените филии с рикота, а отгоре поставете няколко розички печени броколи.
Полейте със сладкия сос и сервирайте.
Вместо рикота, може да използвате извара, която разбийте в робот добре, за да се получи кремообразна и по-фина текстура.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати и чедър
- Печени брускети с чубрица и маслини
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Брускети със смокини
- Брускети с аншоа и ванилово масло
Коментари към Хрупкави брускети с броколи и чесън