Брускети с козе сирене пастет от бакла

Необходими продукти:
- 450 грама бакла (само зрънцата)
- 3 скилидки чесън
- 1 лимон - кората и сокът му
- 2 супени лъжици свежа мента, накълцана
- 2 супени лъжици зехтин
- 250 грама козе сирене
- 5 тънки резенчета прошуто по желание
- препечен хляб
Начин на приготвяне:
Бланширайте баклата в гореща вода за около 8 минути, след което я прехвърлете в леденостудена.
Междувременно стрийте 2 скилидки чесън с малко сол.
Отцедената бакла сложете в купата на кухненски робот и блендирайте с чесъна, лимоновия сок, ментата и 1 лъжица зехтин, подправете на вкус.
Разполовете последната скилидка чесън и с нея намажете горещите препечени филии хляб и полейте с останалия зехтин.
Поръсете филиите с козе сирене и отгоре сложете от пастета.
Поръсете с лимоновата кора и черен пипер. Ако ползвате прошуто, добавете малко наситнени парченца отгоре.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Брускети с крема сирене, чесън и ленени семена
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с рикота и гъби
- Пица-брускети
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с боб и зелен дресинг
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Хрупкави брускети с боровинки и рикота
Коментари към Брускети с козе сирене пастет от бакла