Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Брускети с козе сирене пастет от бакла

Брускети с козе сирене пастет от бакла

Брускети с козе сирене пастет от бакла - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама бакла (само зрънцата)
  • 3 скилидки чесън
  • 1 лимон - кората и сокът му
  • 2 супени лъжици свежа мента, накълцана
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 250 грама козе сирене
  • 5 тънки резенчета прошуто по желание
  • препечен хляб

Начин на приготвяне:

Бланширайте баклата в гореща вода за около 8 минути, след което я прехвърлете в леденостудена.

Междувременно стрийте 2 скилидки чесън с малко сол.

Отцедената бакла сложете в купата на кухненски робот и блендирайте с чесъна, лимоновия сок, ментата и 1 лъжица зехтин, подправете на вкус.

Разполовете последната скилидка чесън и с нея намажете горещите препечени филии хляб и полейте с останалия зехтин.

Поръсете филиите с козе сирене и отгоре сложете от пастета.

Поръсете с лимоновата кора и черен пипер. Ако ползвате прошуто, добавете малко наситнени парченца отгоре.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти