Хрупкава шоколадова торта
Необходими продукти:
50 грама царевичен корнфлейкс
180 грама фъстъци
300 грама тъмен шоколад
80 грама масло
Начин на приготвяне:
Начупете половината от шоколада (може да бъде с ядки) и разтопете на водна баня. След това прибавете 1/2 от маслото и разбъркайте. Прибавете и корнфлейкса. Изсипете сместа във форма за печене, застлана с хартия за печене и с диаметър 18 см, разпределете равномерно с помощта на лъжица и сложете в хладилник за 30 минути. През това време разтопете останалия шоколад, към него добавете маслото, разбъркайте и сложете печени фъстъци (обелени). Разбъркайте всичко и изсипете върху сместа, която вече се е охладила, разпределете равномерно и отново върнете в хладилника за още 30 минути.
Извадете тортата 5-10 минути преди да поднесете, за да ви бъде по-лесно да нарежете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
Коментари към Хрупкава шоколадова торта