Хрупкава шоколадова торта
Необходими продукти:
50 грама царевичен корнфлейкс
180 грама фъстъци
300 грама тъмен шоколад
80 грама масло
Начин на приготвяне:
Начупете половината от шоколада (може да бъде с ядки) и разтопете на водна баня. След това прибавете 1/2 от маслото и разбъркайте. Прибавете и корнфлейкса. Изсипете сместа във форма за печене, застлана с хартия за печене и с диаметър 18 см, разпределете равномерно с помощта на лъжица и сложете в хладилник за 30 минути. През това време разтопете останалия шоколад, към него добавете маслото, разбъркайте и сложете печени фъстъци (обелени). Разбъркайте всичко и изсипете върху сместа, която вече се е охладила, разпределете равномерно и отново върнете в хладилника за още 30 минути.
Извадете тортата 5-10 минути преди да поднесете, за да ви бъде по-лесно да нарежете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с кафе (без брашно)
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта брауни
- Торта с мус от три шоколада
- Бърза шоколадова торта с лешници
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
- Торта с три шоколада без печене
- Шоколадова торта с кокосов крем
Коментари към Хрупкава шоколадова торта