Хляб-хармоника с копър и чесън (за хлебопекарна)

Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
40 милилитра вода
350 грама брашно, 50 от тях - пълнозърнесто
1 чаена лъжица суха мая
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица сол
За намазване:
30-40 грама масло
2-3 супени лъжици нарязан пресен копър
2-3 големи скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в съда на хлебопекарната, по края сложете солта и маята. Налейте млякото, към което сте прибавили водата и меда. Включете уреда на режим "Замесване на тесто" с продължителност 1 час и 30 минути.
Тестото ще увеличи обема си.
Разтопете маслото и към него добавете нарязания пресен копър и настъргания чесън.
Разделете тестото на 10-12 равни части, всяка от които разточете с дебелина 5 милиметра и намажете повърхността с ароматната комбинация (използвайте четка).
Получените питки подредете една до друга или една върху друга в хлебопекарната (както ви е удобно) и оставете за 40-50 минути, за да втасат.
След това включете на режим "Печене" за 50 минути.
Готовият хляб извадете да се охлади върху решетка. Докато е още горещ, може да намажете с ароматното масло, което ви е останало.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
НовКОРОЛЕН капки 30 мл ENERGY GROUP
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
КАРБОЛИН капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Великденски курабии с масло
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Хляб-хармоника с копър и чесън (за хлебопекарна)