Хляб-хармоника с копър и чесън (за хлебопекарна)
Необходими продукти:
200 милилитра прясно мляко
40 милилитра вода
350 грама брашно, 50 от тях - пълнозърнесто
1 чаена лъжица суха мая
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица сол
За намазване:
30-40 грама масло
2-3 супени лъжици нарязан пресен копър
2-3 големи скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното в съда на хлебопекарната, по края сложете солта и маята. Налейте млякото, към което сте прибавили водата и меда. Включете уреда на режим "Замесване на тесто" с продължителност 1 час и 30 минути.
Тестото ще увеличи обема си.
Разтопете маслото и към него добавете нарязания пресен копър и настъргания чесън.
Разделете тестото на 10-12 равни части, всяка от които разточете с дебелина 5 милиметра и намажете повърхността с ароматната комбинация (използвайте четка).
Получените питки подредете една до друга или една върху друга в хлебопекарната (както ви е удобно) и оставете за 40-50 минути, за да втасат.
След това включете на режим "Печене" за 50 минути.
Готовият хляб извадете да се охлади върху решетка. Докато е още горещ, може да намажете с ароматното масло, което ви е останало.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХЛЕБОПЕКАРНА JOCCA
Безплатна доставка за България!ХЛЕБОПЕКАРНА VITAL PLUS
НовКОРОЛЕН капки 30 мл ENERGY GROUP
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Хляб-хармоника с копър и чесън (за хлебопекарна)