Хляб с червено цвекло

Необходими продукти:
- 300 грама бяло брашно
- 200 грама пълнозърнесто брашно
- 1 сурово червено цвекло
- 1 чаена лъжица сол
- 25 грама свежа мая
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сложете брашната и солта в голяма купа и разбъркайте.
Обелете и настържете червеното цвекло и го добавете към брашното. Смесете водата с маята и ги излейте в сместа.
Омесете меко тесто, което оставете покрито за 30 минути, за да втаса.
Оформете тестото и го прехвърлете в малка правоъгълна тавичка за хляб.
Изчакайте отново да втаса.
Печете на 200 градуса 30 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Двуседмична диета с хляб
- Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
Коментари към Хляб с червено цвекло