Хляб с червено цвекло

Необходими продукти:
- 300 грама бяло брашно
- 200 грама пълнозърнесто брашно
- 1 сурово червено цвекло
- 1 чаена лъжица сол
- 25 грама свежа мая
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сложете брашната и солта в голяма купа и разбъркайте.
Обелете и настържете червеното цвекло и го добавете към брашното. Смесете водата с маята и ги излейте в сместа.
Омесете меко тесто, което оставете покрито за 30 минути, за да втаса.
Оформете тестото и го прехвърлете в малка правоъгълна тавичка за хляб.
Изчакайте отново да втаса.
Печете на 200 градуса 30 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Хляб с червено цвекло