Хляб с плънка от пеперони

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 чаена лъжица италиански подправки
- 450 грама тесто (за пици)
- 120 грама тънко нарязан колбас пеперони
- 220 грама настъргано твърдо сирене (чедър например)
- 1 чаена чаша сос маринара
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 175 градуса.
В купичка разбийте яйцата с пармезана и микса подправки.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълник с размери 16 на 20 сантиметра.
Намажете с яйчната смес, като запазите малко количество от нея, с което да намажете хляба накрая.
Подредете резените салам плътно един до друг, като ги застъпвате, за да покриете цялата повърхност на тестото.
Поръсете с настърганото сирене.
Плътно навийте на руло от късата страна и леко подвийте краищата, за да не излиза плънката.
Сложете рулото в тава, застлана с хартия, и намажете повърхността му със заделената смес от яйца, пармезан и подправки.
Печете 20-30 минути, докато хлябът стане златист.
Сервирайте с доматения сос Маринара.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Класическа рецепта за чабата
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Хляб с плънка от пеперони