Хляб с плънка от пеперони
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 чаена лъжица италиански подправки
- 450 грама тесто (за пици)
- 120 грама тънко нарязан колбас пеперони
- 220 грама настъргано твърдо сирене (чедър например)
- 1 чаена чаша сос маринара
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 175 градуса.
В купичка разбийте яйцата с пармезана и микса подправки.
Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълник с размери 16 на 20 сантиметра.
Намажете с яйчната смес, като запазите малко количество от нея, с което да намажете хляба накрая.
Подредете резените салам плътно един до друг, като ги застъпвате, за да покриете цялата повърхност на тестото.
Поръсете с настърганото сирене.
Плътно навийте на руло от късата страна и леко подвийте краищата, за да не излиза плънката.
Сложете рулото в тава, застлана с хартия, и намажете повърхността му със заделената смес от яйца, пармезан и подправки.
Печете 20-30 минути, докато хлябът стане златист.
Сервирайте с доматения сос Маринара.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Хляб с плънка от пеперони