Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе

Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе

Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша + 1 1/2 чаена лъжица зехтин
  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • по 1 чаена лъжица бакпулвер и канела на прах
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша чист кленов сироп
  • 2 супени лъжици паста мисо
  • 1 супена лъжица екстракт от ванилия
  • 2 яйца
  • 1 сладък картоф, настърган
  • 1/2 чаена чаша сурово тиквено семе

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 170 градуса и намажете малка правоъгълна форма за кекс със зехтин.

С дървена лъжица разбъркайте брашното, бакпулвера, канелата и солта.

Смесете кленовия сироп, пастата мисо и ванилията в голяма купа. Разбъркайте вътре яйцата и 1/2 чаена чаша зехтин. Когато продуктите се комбинират, прибавете настъргания картоф. Прехвърлете брашното и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.

Сипете тестото в подготвената тава. Намажете леко тестото с останалата 1/2 чаена лъжица зехтин и поръсете плътно тиквено семе.

Печете за около 55-60 минути до суха клечка. След това оставете да се охлади за 30 минути във формата. Извадете върху решетка и изчакайте пълното изстудяване на хляба, преди да го нарежете.

Готовият хляб може да съхранявате добре обвит до 5 дни на стайна температура.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЛайфстайлСнимкиВидеоНовиниДиетиИнтервюта