Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша + 1 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и канела на прах
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша чист кленов сироп
- 2 супени лъжици паста мисо
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 2 яйца
- 1 сладък картоф, настърган
- 1/2 чаена чаша сурово тиквено семе
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 170 градуса и намажете малка правоъгълна форма за кекс със зехтин.
С дървена лъжица разбъркайте брашното, бакпулвера, канелата и солта.
Смесете кленовия сироп, пастата мисо и ванилията в голяма купа. Разбъркайте вътре яйцата и 1/2 чаена чаша зехтин. Когато продуктите се комбинират, прибавете настъргания картоф. Прехвърлете брашното и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Сипете тестото в подготвената тава. Намажете леко тестото с останалата 1/2 чаена лъжица зехтин и поръсете плътно тиквено семе.
Печете за около 55-60 минути до суха клечка. След това оставете да се охлади за 30 минути във формата. Извадете върху решетка и изчакайте пълното изстудяване на хляба, преди да го нарежете.
Готовият хляб може да съхранявате добре обвит до 5 дни на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВ ЯМ СЛАДЪК КАРТОФ капсули 500 мг * 60 TNT 21
АМИКС МИОСТЕРОН капсули * 90
СУОНСЪН ПУРПУРНИ АНТИОКСИДАНТИ КОМПЛЕКС ОТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули 400 мг * 60 SWR071
ПРОМОДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ капсули 425 мг * 180 NATURE'S WAY
ПРОМОДИВ ЯМ СЛАДЪК КАРТОФ капсули 425 мг * 100 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Сладък картоф
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Пълнени сладки картофи с балсамов оцет
Коментари към Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе