Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша + 1 1/2 чаена лъжица зехтин
- 1 1/2 чаена чаша брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и канела на прах
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша чист кленов сироп
- 2 супени лъжици паста мисо
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия
- 2 яйца
- 1 сладък картоф, настърган
- 1/2 чаена чаша сурово тиквено семе
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 170 градуса и намажете малка правоъгълна форма за кекс със зехтин.
С дървена лъжица разбъркайте брашното, бакпулвера, канелата и солта.
Смесете кленовия сироп, пастата мисо и ванилията в голяма купа. Разбъркайте вътре яйцата и 1/2 чаена чаша зехтин. Когато продуктите се комбинират, прибавете настъргания картоф. Прехвърлете брашното и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Сипете тестото в подготвената тава. Намажете леко тестото с останалата 1/2 чаена лъжица зехтин и поръсете плътно тиквено семе.
Печете за около 55-60 минути до суха клечка. След това оставете да се охлади за 30 минути във формата. Извадете върху решетка и изчакайте пълното изстудяване на хляба, преди да го нарежете.
Готовият хляб може да съхранявате добре обвит до 5 дни на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВ ЯМ СЛАДЪК КАРТОФ капсули 500 мг * 60 TNT 21
ДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ капсули * 180 NATURE'S WAY
ПРОМОДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ (КОРЕН) капсули * 100 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Сладък картоф
- Хлебен пудинг
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пълнени сладки картофи с балсамов оцет
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
Коментари към Хляб с мисо паста, сладки картофи и тиквено семе