Хляб с масло и сладка цитрусова глазура
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша меко масло
- 1/2 чаена чаша захар на пясък
- 2 супени лъжици прясно изцеден сок от портокал или лимон
- настърганата кора на 1 цитрус
- 1 чаена лъжица ванилова захар
- 1/2 чаена чаша йогурт с ванилов вкус
- 2 чаени лъжици набухвател за тесто
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 1 супена лъжица пресен ситно нарязан розмарин
- 1,5 чаени чаши пшенично брашно
За глазурата:
- 3-4 супени лъжици прясно изцеден цитрусов сок (портокалов/лимонов)
- 1/2 чаена чаша пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта, добавете лимоновия сок, настърганата кора на цитруса и ваниловата захар.
Следват йогуртът и яйцата, които слагайте едно по едно, като разбивате след всяко.
Ред е на сухите съставки: брашното, бакпулвера, солта и розмарина. Разбъркайте до еднородност.
Готовото тесто изсипете в намазнена и застелена с пергамент кексова форма.
Изпечете хляба при 175 градуса в продължение на 45-50 минути.
Щом бъде готов, изчакайте да се охлади десетина минути и тогава извадете от съда. Поставете върху решетка и нека изстине напълно.
Направете глазура, като разбиете пудрата захар с цитрусовия сок. Полейте с нея вече студеното изделие и украсете с листенца розмарин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaking.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
- Двуседмична диета с хляб
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Хляб с масло и сладка цитрусова глазура