Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с масло и сладка цитрусова глазура

Хляб с масло и сладка цитрусова глазура

Хляб с масло и сладка цитрусова глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша меко масло
  • 1/2 чаена чаша захар на пясък
  • 2 супени лъжици прясно изцеден сок от портокал или лимон
  • настърганата кора на 1 цитрус
  • 1 чаена лъжица ванилова захар
  • 1/2 чаена чаша йогурт с ванилов вкус
  • 2 чаени лъжици набухвател за тесто
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 1 супена лъжица пресен ситно нарязан розмарин
  • 1,5 чаени чаши пшенично брашно

 

За глазурата:

  • 3-4 супени лъжици прясно изцеден цитрусов сок (портокалов/лимонов)
  • 1/2 чаена чаша пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото със захарта, добавете лимоновия сок, настърганата кора на цитруса и ваниловата захар.

масло

Следват йогуртът и яйцата, които слагайте едно по едно, като разбивате след всяко.

яйца

Ред е на сухите съставки: брашното, бакпулвера, солта и розмарина. Разбъркайте до еднородност.

брашно

Готовото тесто изсипете в намазнена и застелена с пергамент кексова форма.

тесто

Изпечете хляба при 175 градуса в продължение на 45-50 минути.

Щом бъде готов, изчакайте да се охлади десетина минути и тогава извадете от съда. Поставете върху решетка и нека изстине напълно.

хляб

Направете глазура, като разбиете пудрата захар с цитрусовия сок. Полейте с нея вече студеното изделие и украсете с листенца розмарин.

глазура


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edaking.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияНовиниДиетиИнтервюта