Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с маслини и сирене фета

Хляб с маслини и сирене фета

Хляб с маслини и сирене фета - изображение

Необходими продукти:
500 грама бяло брашно

  • 200 грама ръжено брашно
  • по 1 чаена лъжица сол, захар и суха мая
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 45 грама черни маслини - без костилки
  • 50 грама натрошено сирене фета (или краве сирене)

Начин на приготвяне:

Брашната, захарта, солта и маята смесете в голяма купа. Добавете към тях зехтина и започнете да добавяте топла вода, докато омесите меко тесто. Прибавете маслините и натрошеното сирене фета.

Премесете го за около 8-10 минути върху набрашнен плот, за да получите еластично тесто. Оставете да престои за 1,5 - 2 часа на топло, за да втаса.

Правоъгълна тавичка за хляб намажете и набрашнете.

Тестото премесете и оформете, сложете го в подготвената тавичка и оставете за втори път да втаса. Когато удвои обема си, изпечете хляба за 30-40 минути на 190 градуса в предварително подгрята фурна.

Проверете дали е готов, като почукате върху кората му, ако се чува кух звук, значи е време да го извадите от фурната. Поръсете с малко вода и покрийте с чиста кърпа.

Охладете напълно преди да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидеоСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниХрани и ястияДиетиИнтервюта