Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал

Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал

Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 450 грама брашно
  • 20 грама мая
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 50 милилитра растителна мазнина/олио
  • 50 грама краве масло

За плънката:

  • настърган кашкавал
  • топено сирене
  • копър
  • маслини (черни и/или зелени)
  • чесън по желание
  • 50 грама топено масло
  • сусамови семена за поръсване


Начин на приготвяне:

Смесете топлото мляко със захарта, маята и добавете една чаена чаша брашно. Поставете комбинацията за 20 минути на топло място.

закваска

След това в закваската изсипете постепенно останалото количество брашно, налейте олиото, подсолете.

брашно

Сложете маслото (то трябва да бъде меко).

масло

Замесете меко тесто, което покрийте с кърпа за четвърт час.

тесто

Пригответе продуктите за плънката.

маслини

Кашкавалът настържете, а маслините почистете от костилките.

кашкавал

Късайте по малко от тестото (големината да бъде колкото яйце) и сплескайте върху набрашнена дъска.

тесто

В средата на всяка питка сложете от настъргания кашкавал.

кашкавал

Върху него маслини (разрязани на половинки).

маслини

Следват парченца топено сирене, което ще придаде по-нежна структура на плънката.

топено сирене

Най-отгоре поръсете с нарязан пресен копър.

копър

Затворете плътно пълнежа с тестото.

тесто

Обърнете питките обратно.

питки

Подмажете кръгла керамична форма с разтопено масло (и дъното, и стените).

масло

Подредете хлебчетата в нея, като оставите разстояние помежду им.

питки

Обилно намажете повърхността им с топеното масло.

масло

Покрийте със сусамови семена.

сусам

И остава само да изпечете за половин час в загрятата фурна (средна температура от 180 градуса).

По средата на печенето отново намажете с масло.

масло

Златистите хлебчета са готови.

питки

питки

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл