Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
- 450 грама брашно
- 20 грама мая
- 250 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 50 милилитра растителна мазнина/олио
- 50 грама краве масло
За плънката:
- настърган кашкавал
- топено сирене
- копър
- маслини (черни и/или зелени)
- чесън по желание
- 50 грама топено масло
- сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете топлото мляко със захарта, маята и добавете една чаена чаша брашно. Поставете комбинацията за 20 минути на топло място.
След това в закваската изсипете постепенно останалото количество брашно, налейте олиото, подсолете.
Сложете маслото (то трябва да бъде меко).
Замесете меко тесто, което покрийте с кърпа за четвърт час.
Пригответе продуктите за плънката.
Кашкавалът настържете, а маслините почистете от костилките.
Късайте по малко от тестото (големината да бъде колкото яйце) и сплескайте върху набрашнена дъска.
В средата на всяка питка сложете от настъргания кашкавал.
Върху него маслини (разрязани на половинки).
Следват парченца топено сирене, което ще придаде по-нежна структура на плънката.
Най-отгоре поръсете с нарязан пресен копър.
Затворете плътно пълнежа с тестото.
Обърнете питките обратно.
Подмажете кръгла керамична форма с разтопено масло (и дъното, и стените).
Подредете хлебчетата в нея, като оставите разстояние помежду им.
Обилно намажете повърхността им с топеното масло.
Покрийте със сусамови семена.
И остава само да изпечете за половин час в загрятата фурна (средна температура от 180 градуса).
По средата на печенето отново намажете с масло.
Златистите хлебчета са готови.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Турски питки Поача
- Питки тиква с плънка за пица
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Царевични питки със свинско месо (Пупусас)
Коментари към Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал