Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
- 450 грама брашно
- 20 грама мая
- 250 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 50 милилитра растителна мазнина/олио
- 50 грама краве масло
За плънката:
- настърган кашкавал
- топено сирене
- копър
- маслини (черни и/или зелени)
- чесън по желание
- 50 грама топено масло
- сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете топлото мляко със захарта, маята и добавете една чаена чаша брашно. Поставете комбинацията за 20 минути на топло място.

След това в закваската изсипете постепенно останалото количество брашно, налейте олиото, подсолете.

Сложете маслото (то трябва да бъде меко).

Замесете меко тесто, което покрийте с кърпа за четвърт час.

Пригответе продуктите за плънката.

Кашкавалът настържете, а маслините почистете от костилките.

Късайте по малко от тестото (големината да бъде колкото яйце) и сплескайте върху набрашнена дъска.

В средата на всяка питка сложете от настъргания кашкавал.

Върху него маслини (разрязани на половинки).

Следват парченца топено сирене, което ще придаде по-нежна структура на плънката.

Най-отгоре поръсете с нарязан пресен копър.

Затворете плътно пълнежа с тестото.

Обърнете питките обратно.

Подмажете кръгла керамична форма с разтопено масло (и дъното, и стените).

Подредете хлебчетата в нея, като оставите разстояние помежду им.

Обилно намажете повърхността им с топеното масло.

Покрийте със сусамови семена.

И остава само да изпечете за половин час в загрятата фурна (средна температура от 180 градуса).
По средата на печенето отново намажете с масло.

Златистите хлебчета са готови.


Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Коментари към Хлебчета с плънка от маслини, топено сирене и кашкавал