Хамбургери с плънка от сирена, броколи, яйца и подправки
Необходими продукти (за 2 броя):
6-7 "букетчета" броколи
50 грама сирене
2 питки за хамбургери
1-2 яйца
1 червена люта чушка
зехтин и краве масло за пържене
кашкавал на вкус
1-2 глави лук
щипка смлян черен пипер
1 чаена лъжица бели сусамови семена
1-2 чаени лъжици черни сусамови семена
1 супена лъжица готов микс от подправки с чесън
1/2 чаена лъжица пушен сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете питките на две части, издълбайте вътрешността им, която начупете на парчета.
Изпечете ги заедно с черния сусам в нагорещен тиган, без да добавяте мазнина.
Броколите и лука изпържете в смес от зехтин и масло, към която прибавете червения и черния пипер, белия сусам, ситно нарязана люта чушка и микса от подправките с чесън.
Ако съцветията са много големи, намачкайте ги леко с помощта на вилица.
Готовата смес разпределете на дъното на двете половинки на питките, след това сложете нарязаното на малки кубчета сирене и поръсете с настърган кашкавал на вкус.
В "капачетата" сложете по малко от разбитите сурови яйца и изпечените парченца от вътрешността, която издълбахте.
Така подготвените хамбургери запечете за 10 минути, за да не бъде яйцето сурово и да се разтопи кашкавалът.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Класически сос за хамбургери
- Хамбургер с телешко кюфте и лют сос Холандез
- Бургер от червено цвекло
- Бургер с телешко и ананас
- Хамбургери със забулени яйца, холандски сос, авокадо и сьомга
- Бургери с пуешко месо
- Сочни бургери в бекон на фурна
- Пилешки бургер с яйце и зеленчуци
- Веган бургер
- Солена торта Чийзбургер
Коментари към Хамбургери с плънка от сирена, броколи, яйца и подправки