Халва от орехи с шафран
Необходими продукти:
500 милилитра вода
4 чаени лъжици брашно
200 грама захар
100 грама масло
150 грама орехи
щипка шафран
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го изпържете до златистокафяво в разтопеното масло (около 6 - 7 минути). Сложете водата да заври, изсипете в нея захарта и варете в продължение на 10 минути, бъркайки. Постепенно добавете брашното и оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Ореховите ядки натрошете на едри парчета и сложете в сместа заедно с шафрана. Разбъркайте и нека халвата се приготвя още 4 минути. След това, докато е още гореща, я изсипете във форма с височина 2 - 3 сантиметра. С върха на ножа очертайте ромбчета по повърхността и изчакайте десертът да изстине (3 - 4 часа на стайна температура). Преди да поднесете, разрежете халвата на парчета по очертаните контури.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРГАНИА ЕМУЛСИЯ ЗА ТЯЛО С ШАФРАН 250 мл
ТЕН ДИЗАЙЪР БРОНЗАНТ HOT DESIRE 250 мл
САЛКУРА БИОСКИН ДЕРМАСПРЕЙ ИНТЕНЗИВ 100 мл
ДАМАСКЕНА НАТУРАЛНА ВОДА ЗА УСТА спрей 30 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 200 мл
НУКС НУКСУРИАНС УЛТРА КРЕМ - ФЛУИД ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Черен орех
- Шафран, Шафранов минзухар
- Морковена халва по индийска рецепта
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Халва от орехи с шафран