Халва от орехи с шафран

Необходими продукти:
500 милилитра вода
4 чаени лъжици брашно
200 грама захар
100 грама масло
150 грама орехи
щипка шафран
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го изпържете до златистокафяво в разтопеното масло (около 6 - 7 минути). Сложете водата да заври, изсипете в нея захарта и варете в продължение на 10 минути, бъркайки. Постепенно добавете брашното и оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Ореховите ядки натрошете на едри парчета и сложете в сместа заедно с шафрана. Разбъркайте и нека халвата се приготвя още 4 минути. След това, докато е още гореща, я изсипете във форма с височина 2 - 3 сантиметра. С върха на ножа очертайте ромбчета по повърхността и изчакайте десертът да изстине (3 - 4 часа на стайна температура). Преди да поднесете, разрежете халвата на парчета по очертаните контури.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
РЕФРЕШ & РИЧАРДЖ капсули * 40 NATURE'S WAY
ПРОМОЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA PINK 18 ВИДА * 5
НУТРИКОСТ КЛА капсули * 120
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Срещу бъбречни заболявания пийте дестилирана вода с орехи и семе от диня
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Зелени орехи
- Шафран, Шафранов минзухар
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Халва от орехи с шафран