Халва от орехи с шафран

Необходими продукти:
500 милилитра вода
4 чаени лъжици брашно
200 грама захар
100 грама масло
150 грама орехи
щипка шафран
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го изпържете до златистокафяво в разтопеното масло (около 6 - 7 минути). Сложете водата да заври, изсипете в нея захарта и варете в продължение на 10 минути, бъркайки. Постепенно добавете брашното и оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Ореховите ядки натрошете на едри парчета и сложете в сместа заедно с шафрана. Разбъркайте и нека халвата се приготвя още 4 минути. След това, докато е още гореща, я изсипете във форма с височина 2 - 3 сантиметра. С върха на ножа очертайте ромбчета по повърхността и изчакайте десертът да изстине (3 - 4 часа на стайна температура). Преди да поднесете, разрежете халвата на парчета по очертаните контури.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!ПАЛМЪРС ТЪМИ БЪТЪР КРЕМ ЗА ТЯЛО ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ ПРОТИВ СТРИИ 125 гр.
ДАМАСКЕНА НАТУРАЛНА ВОДА ЗА УСТА спрей 30 мл
ЛОВАРЕ ЧЕРЕН ЧАЙ АСОРТИ филтър 4 ВИДА * 8
НЕЗАМЕНИМ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ капсули * 60 VIRIDIAN
НАТРОЦЕВТИКА БИОАКТИВЕН ШАФРАН капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Зелени орехи
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Халва от орехи с шафран