Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хала - еврейски яйчен хляб

Хала - еврейски яйчен хляб

от 13 ное 2019г., обновено на 22 ное 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Хала - еврейски яйчен хляб - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Хала е еврейски сладък яйчен хляб, който традиционно се приготвя за еврейския празник Шабат. Използва се за направата на френски сандвич или за основа на пудинг с хляб.

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжички захар
  • 1/4 чаша топла вода
  • 1 пакетче (8 грама) или 2 и 1/4 чаени лъжички суха мая
  • 3/4 чаша топла вода
  • 3 яйца
  • 1/4 чаша зехтин
  • 1/4 чаша мед
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 4 чаши брашно

за намазване:

  • 1 яйце
  • 1/4 чаша пудра захар
  • 1/4 чаша брашно
  • 2 супени лъжици брашно, меко

*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

подготовка на продутките за еврейски хляб хала

Начин на приготвяне:

В малка купичка разбъркайте 2 чаени лъжички захар с 1/4 чаша топла вода. Добавете маята и оставете да престои за около 10 минути.

В голяма купа разбъркайте сместа с мая, 3/4 чаши топла вода, яйцата, зехтина, меда и солта. Изсипете брашното постепенно, като бъркате, докато получите меко тесто.

Набрашнете леко кухненска повърхност или дъска и омесете тестото върху нея, докато спре да лепне (около 10 минути). Прехвърлете го в намазнена купичка, покрийте и оставете на топло място да втаса, докато удвои обема си (около 1 час и 30 минути).

месене на яйчения хляб хала

След това го разделете на 2 части, като едната да бъде по-голяма от другата. От по-голямата направете три дебели въжета, дълги около 35 сантиметра. Защипете трите части в единия край и оплетете плитка. Поставете я в тавичка, покрита с хартия за печене. Разбийте в купичка яйцето с 1 чаена лъжичка вода и намажете повърхността с получената смес.

оформяне на плитка от тестото

От по-малката част тесто сплетете плитка по същия начин, тя ще бъде по-малка. Поставете я върху голямата. Натиснете леко, за да прилепнат една за друга, сложете в голяма чиния, покрийте и оставете отново да втаса на топло за около 1 час.

Разбийте в купа пудрата захар, брашното и маслото до ронлива консистенция и намажете хляба с нея. По желание гарнирайте със сусамово семе.

Изпечете яйченият хляб Хала в загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути. Ако покафенява твърде бързо, покрийте с фолио. Извадете от фурната, охладете за 10 минути и нарежете на филийки.

Приятен апетит!

Източник:

eggs.ca

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
  • Как да запазим хляба свеж Как да запазим хляба свеж
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
5.0/5 1 оценка

Коментари към Хала - еврейски яйчен хляб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хала - еврейски яйчен хляб
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 15:00
    Коментирайте "Хала - еврейски яйчен хляб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Еврейски безквасен хляб Маца
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Пълнозърнестият хляб е най-полезен
  • Двуседмична диета с хляб
  • Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2007 дни, 4 часа и 10 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2091 дни, 23 часа и 13 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 22 часа и 44 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 дни, 5 часа и 45 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 22 часа и 2 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 21 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИДЕАЛКО КРЕМ ПРИ БЕЛЕЗИ, СТРИИ И РАНИ 100 мл

ПЛИКЧЕ ЗА ГАРДЕРОБ А.К.Р. * 10 АРОМА ДИФЕНС

А-ДЕРМА ЕКЗОМЕГА КОНТРОЛ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЕМОЛИЕНТЕН КРЕМ SPF50+ 150 мл

ХАЯ ЛАБС КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395 г

ИДЕАЛКО КРЕМ ПРИ ИЗГАРЯНИЯ 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 13:49:20

ГАСТРОТЕРРА капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 13:47:47

ГАСТРОТЕРРА капсули * 30

Коментар на: Нели от 17 юни 2025г. в 12:28:21

НЕВРОЛАКСИН таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 12:08:20

НАКЛОФЕН ДУО капсули 75 мг * 20 KRKA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 12:06:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival