Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Фъстъчен пай с шоколад

Фъстъчен пай с шоколад

Фъстъчен пай с шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 20 слепени бисквитки тип Орео, смлени
  • 3 супени лъжици разтопено масло
  • 1/2 чаена чаша меко масло, на стайна температура
  • 1 2/3 чаена чаша фъстъчено масло
  • 1 1/4 чаена чаша пудра захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1 1/2 чаена чаша шоколадови капки
  • 3/4 чаена чаша сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Смлените бисквити смесете с разтопеното масло и разбъркайте добре. Притеснете ги по дъното на малка тавичка, като направите лек борд от тях. Оставете настрана.

В купа разбийте добре фъстъченото и кравето масло с миксер, докато се получи крем. Овкусете с малко сол, ванилията и пудра захарта, отново комбинирайте.

Излейте крема върху бисквитения блат и приберете във фризер, докато приготвите шоколада.

Загрейте сметаната, до момента, в който ще започне да ври и с нея полейте шоколадовите парченца и оставете за 5 минути.

Разбъркайте, за да се комбинират продуктите и да се получи гладък крем.

Полейте с получения шоколадов ганаш фъстъченото масло и оставете за 10 минути сладкиша в хладилник, преди да разрежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаникаЗдравни съвети