Фъстъчен пай с шоколад

Необходими продукти:
- 20 слепени бисквитки тип Орео, смлени
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1/2 чаена чаша меко масло, на стайна температура
- 1 2/3 чаена чаша фъстъчено масло
- 1 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 1/2 чаена чаша шоколадови капки
- 3/4 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Смлените бисквити смесете с разтопеното масло и разбъркайте добре. Притеснете ги по дъното на малка тавичка, като направите лек борд от тях. Оставете настрана.
В купа разбийте добре фъстъченото и кравето масло с миксер, докато се получи крем. Овкусете с малко сол, ванилията и пудра захарта, отново комбинирайте.
Излейте крема върху бисквитения блат и приберете във фризер, докато приготвите шоколада.
Загрейте сметаната, до момента, в който ще започне да ври и с нея полейте шоколадовите парченца и оставете за 5 минути.
Разбъркайте, за да се комбинират продуктите и да се получи гладък крем.
Полейте с получения шоколадов ганаш фъстъченото масло и оставете за 10 минути сладкиша в хладилник, преди да разрежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ПРОМООЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ПРОМООЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ ФЪСТЪЦИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Фъстък
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Домашен ягодов пай без печене
- Традиционен ирландски овчарски пай
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Пролетен пай със спанак, яйца и бутер тесто
- Пай с кокосов крем
- Суров шоколадов пай с бадеми
- Гъбен пай с крема сирене, сметана и кашкавал
Коментари към Фъстъчен пай с шоколад