Фъстъчен пай с шоколад
Необходими продукти:
- 20 слепени бисквитки тип Орео, смлени
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1/2 чаена чаша меко масло, на стайна температура
- 1 2/3 чаена чаша фъстъчено масло
- 1 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 1/2 чаена чаша шоколадови капки
- 3/4 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Смлените бисквити смесете с разтопеното масло и разбъркайте добре. Притеснете ги по дъното на малка тавичка, като направите лек борд от тях. Оставете настрана.
В купа разбийте добре фъстъченото и кравето масло с миксер, докато се получи крем. Овкусете с малко сол, ванилията и пудра захарта, отново комбинирайте.
Излейте крема върху бисквитения блат и приберете във фризер, докато приготвите шоколада.
Загрейте сметаната, до момента, в който ще започне да ври и с нея полейте шоколадовите парченца и оставете за 5 минути.
Разбъркайте, за да се комбинират продуктите и да се получи гладък крем.
Полейте с получения шоколадов ганаш фъстъченото масло и оставете за 10 минути сладкиша в хладилник, преди да разрежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
КАРОТЕН САМЪР ДРИЙМС ОЛИО ЗА ТЕН 200 мл.
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Фъстък
- Шоколадов десерт с кокос и фъстъци
- Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена
- Кекс с фъстъчена паста и шоколад
- Копривен пай с гъби и кедрови ядки
- Солен пай с авокадо и бадемово брашно
- Бестила (марокански пай)
- Веган овчарски пай
- Суров шоколадов пай с бадеми
Коментари към Фъстъчен пай с шоколад