Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена

Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена

Медени фъстъковки с тиквени и сусамови семена - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша тиквени семена
  • 1/3 чаена чаша сусамови семена
  • 1 чаена чаша обелени фъстъци
  • олио
  • 1/2 чаена чаша мед

 

Начин на приготвяне:

Застелете тава с пергаментова хартия, която намазнете леко с олио.

Изпечете тиквените семена (на три порции) в тиган на среден огън, като бъркайте непрекъснато, докато станат златисти.

След това намалете температурата на котлона и в същия съд запечете сусамовите семена на два пъти (докато се зачервят). Извадете ги от тигана, а стените и дъното му намажете с 1 чаена лъжица олио.

Сгорещете, сложете меда и бъркайте, докато заври. Щом това стане, спрете да бъркате, въпреки че ще се образуват мехурчета и пяна.

Варете 5-7 минути, ако искате да направите мек десерт, и 8-10 минути - за по-хрупкав краен резултат (при по-дългата термична обработка медът ще придобие наситен кехлибарен цвят).

Когато свалите сладостта от котлона, в нея изсипете двата вида семена и фъстъците. Разбъркайте бързо с лопатка и разпределете сместа в тава.

Заравнете повърхността и оставете комбинацията да се охлажда на стайна температура за 45 минути. След това нарежете на малки хапки или по-големи блокчета и поднесете.

Съхранявайте в херметически затварящ съд.


Да ви е сладко и хрупкаво!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vfridge.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияНовиниБотаникаЛайфстайлСнимкиХранене при...ИсторияАлт. медицинаДиетиОрганизацииПроизводителиФизиология