Фритата с фета сирене, чери домати и манголд
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 450 грама цветен манголд
- 1 чаена чаша чери домати, разполовени
- 1 глава лук, нарязан на тънко
- 12 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 120 грама сирене фета (или обикновено сирене)
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша свежи подправки - босилек, риган, магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се подгрява на 180 градуса.
Намажете тава с мазнина и я сложете в горещата фурна за 5 минути.
През това време махнете листата от стъблата на манголда и нарежете стъблата, а листата накъсайте. Сложете стъблата в горещата тава и печете за 5 минути.
Добавете листата, лука, доматите, още малко зехтин и подправете със сол. Разбъркайте и запечете за 10 минути, за да се сготвят доматите.
Междувременно разбийте яйцата с млякото, сиренето фета и подправете с черен пипер.
Излейте върху изпечените зеленчуци и поръсете с настъргания пармезан.
Печете за 20 минути до готовност на яйцата. Охладете за 10 минути и поръсете с микса свежи подправки и печени чери домати по желание.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Манголд
- Картофи с манголд и сирене
- Кюфтенца от манголд с кимион
- Фритата с гъби и див ориз
- Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
- Пикантна фритата с моркови
- Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Фритата със спанак, гъби и салата от авокадо
- Гъбена фритата с маслини и спанак
Коментари към Фритата с фета сирене, чери домати и манголд