Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофи с манголд и сирене

Картофи с манголд и сирене

Картофи с манголд и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама манголд (или спанак)
  • 5 цели яйца
  • 4 белтъка
  • по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
  • 350 грама бейби картофи, разполовени
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
  • 6 скилидки чесън, накълцани
  • 60 грама нарязана на ситно чоризо или друга пикантна наденица
  • 3 супени лъжици настъргано сирене Манчего

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса.

Листата и стъблата на манголда нарежете, като направите две отделни купчинки от зеленчука.

Яйцата и белтъците подправете и разбъркайте с тел.

Картофите сварете в 1 чаша вода, докато омекнат - за около 5-10 минути, отцедете.

Сложете една лъжица олио в огнеупорен тиган (или малка тава) и запържете половината от картофите, докато придобият златиста коричка. Прехвърлете в купа и повторете с останалите картофи.

Стоплете останалата 1 лъжица зехтин и изпържете стъблата на манголда, лука и чесъна, докато омекнат. Накрая сложете листата от зеленчука и след като се стопят прехвърлете при картофите.

Изпържете и чоризото и него сложете в купата при картофите.

Цялата смес с картофи и чоризо върнете в тигана. Полейте с яйцата и поръсете със сирене. Печете за около 25 минути. Охладете за 15 минути, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл