Картофи с манголд и сирене
Необходими продукти:
- 220 грама манголд (или спанак)
- 5 цели яйца
- 4 белтъка
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
- 350 грама бейби картофи, разполовени
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 6 скилидки чесън, накълцани
- 60 грама нарязана на ситно чоризо или друга пикантна наденица
- 3 супени лъжици настъргано сирене Манчего
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Листата и стъблата на манголда нарежете, като направите две отделни купчинки от зеленчука.
Яйцата и белтъците подправете и разбъркайте с тел.
Картофите сварете в 1 чаша вода, докато омекнат - за около 5-10 минути, отцедете.
Сложете една лъжица олио в огнеупорен тиган (или малка тава) и запържете половината от картофите, докато придобият златиста коричка. Прехвърлете в купа и повторете с останалите картофи.
Стоплете останалата 1 лъжица зехтин и изпържете стъблата на манголда, лука и чесъна, докато омекнат. Накрая сложете листата от зеленчука и след като се стопят прехвърлете при картофите.
Изпържете и чоризото и него сложете в купата при картофите.
Цялата смес с картофи и чоризо върнете в тигана. Полейте с яйцата и поръсете със сирене. Печете за около 25 минути. Охладете за 15 минути, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Коментари към Картофи с манголд и сирене