Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Френски макарони с ананас и кокос

Френски макарони с ананас и кокос

Френски макарони с ананас и кокос - изображение

Начин на приготвяне:

  • 1/2 чаена чаша макадамия
  • 1/2 чаена чаша нарязани бадеми
  • 2 чаени чаши пудра захар
  • 3 белтъка
  • 1/2 чаена лъжица ванилия
  • щипка сол
  • 1/4 чаена чаша настърган кокос
  • 1 чаена чаша крем с ананас

За крема с ананас:

  • 1/2 чаена чаша кокос от консерва
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 1/2 чаена лъжица ванилия
  • 3 чаени чаши пудра захар
  • 1-2 чаена лъжица сок от ананас

Начин на приготвяне:

Фино смелете бадемите и макадамията. Добавете към тях 1 чаша пудра захар и комбинирайте добре.

В купа разбийте белтъците с ванилията и солта до меки върхове, след което започнете да добавяте пудрата захар лъжица по лъжица, докато се усвои цялата. След като белтъците са станали твърди добавете 1/4 от ядките и разбъркайте с шпатула, продължете да добавяте на части ядките, докато се комбинират.

Прехвърлете сместа в пош и направете макарони в плитки тави, застлани с хартия за печене. Поръсете половината от тях с кокосовите стърготини и оставете 30 минути да престоят.

В предварително подгрята фурна на 160 градуса печете сладките 10-15 минути, ще познаете, че са готови, когато ги бутнете и те се отлепят от хартията. Охладете напълно, след което отлепете от хартията.

Пригответе пълнежа с ананас:

Отцедените ананаса в цедка и запазете течността, която се отделя от него.

С миксер разбийте маслото, когато стане кремообразно добавете ананаса и ванилията. Разбивайте, докато се съчетаят добре, като постепенно започнете да добавяте и захарта. Накрая сложете 1-2 супени лъжици от заделения сок, за да получите кремообразна консистенция.

С по 1 чаена лъжичка от ананасовия крем намажете сладките, които нямат кокос, а отгоре сложете от поръсените макарони.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети