Френски макарони с ананас и кокос

Начин на приготвяне:
- 1/2 чаена чаша макадамия
- 1/2 чаена чаша нарязани бадеми
- 2 чаени чаши пудра захар
- 3 белтъка
- 1/2 чаена лъжица ванилия
- щипка сол
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 чаена чаша крем с ананас
За крема с ананас:
- 1/2 чаена чаша кокос от консерва
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/2 чаена лъжица ванилия
- 3 чаени чаши пудра захар
- 1-2 чаена лъжица сок от ананас
Начин на приготвяне:
Фино смелете бадемите и макадамията. Добавете към тях 1 чаша пудра захар и комбинирайте добре.
В купа разбийте белтъците с ванилията и солта до меки върхове, след което започнете да добавяте пудрата захар лъжица по лъжица, докато се усвои цялата. След като белтъците са станали твърди добавете 1/4 от ядките и разбъркайте с шпатула, продължете да добавяте на части ядките, докато се комбинират.
Прехвърлете сместа в пош и направете макарони в плитки тави, застлани с хартия за печене. Поръсете половината от тях с кокосовите стърготини и оставете 30 минути да престоят.
В предварително подгрята фурна на 160 градуса печете сладките 10-15 минути, ще познаете, че са готови, когато ги бутнете и те се отлепят от хартията. Охладете напълно, след което отлепете от хартията.
Пригответе пълнежа с ананас:
Отцедените ананаса в цедка и запазете течността, която се отделя от него.
С миксер разбийте маслото, когато стане кремообразно добавете ананаса и ванилията. Разбивайте, докато се съчетаят добре, като постепенно започнете да добавяте и захарта. Накрая сложете 1-2 супени лъжици от заделения сок, за да получите кремообразна консистенция.
С по 1 чаена лъжичка от ананасовия крем намажете сладките, които нямат кокос, а отгоре сложете от поръсените макарони.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с кайма и кашкавал
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Орзо с пилешко и спанак
- Макарони с песто от коприва и босилек
Коментари към Френски макарони с ананас и кокос