Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Фондан от бял шоколад

Фондан от бял шоколад

Фондан от бял шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 160 грама бял шоколад
  • 80 грама брашно
  • 80 грама масло
  • 8 грама захар (1,5 чаени лъжици)
  • 4 яйца
  • топка ванилов сладолед за гарниране


Начин на приготвяне:


Разтопете белия шоколад и маслото на водна баня или използвайте микровълновата фурна. Периодично разбърквайте сместа и след като стане еднородна, я оставете да се охлади малко.

Отделно разбийте яйцата със захарта и към тях прибавете шоколада с маслото. Разбъркайте добре.

Тогава изсипете брашното (пресято предварително) при останалите продукти и разбира се, отново разбъркайте.

Готовата смес налейте във форма, като трябва да се запълни малко повече от половината. Приберете за няколко часа в хладилната камера.

Когато извадите съда от камерата, поставете го в загрята на 190 градуса фурна за 12 минути.

Щом фонданът се изпече, изчакайте пет минути и тогава го извадете от формата.

Поднесете го с топка ванилов сладолед.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: formochki.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХрани и ястияРецептиСнимкиВидеоЛюбопитноХранене при...Здравни съветиИсторияЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители