Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга (с кожата)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша соев сос
- парченце корен джинджифил
- няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Чесъна и джинджифила обелете и нарежете ситно, смесете ги и добавете соевия сос и меда при тях.
Измийте и нарежете на порции филето, сложете ги в маринатата с кожата нагоре. Оставете за час.
Нарежете си парчета фолио според броя на порциите риба, големината да бъде достатъчна, за да увиете всяко филе. Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Извадете рибата от соса и сложете върху фолиото, чиито краища повдигнете. Във всяко "джобче" налейте по 1 супена лъжица от течността и увийте рибата плътно.
Подредете пакетчетата в тава и изпечете за 15 минути във вече сгорещената фурна.
След това отстранете фолиото, а филето запечете още 10 минути без покритие, за да се зачерви повърхността.
Добър апетит!
Източник: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга с картофи и целина на фурна
Коментари към Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън