Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга (с кожата)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша соев сос
- парченце корен джинджифил
- няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Чесъна и джинджифила обелете и нарежете ситно, смесете ги и добавете соевия сос и меда при тях.
Измийте и нарежете на порции филето, сложете ги в маринатата с кожата нагоре. Оставете за час.
Нарежете си парчета фолио според броя на порциите риба, големината да бъде достатъчна, за да увиете всяко филе. Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Извадете рибата от соса и сложете върху фолиото, чиито краища повдигнете. Във всяко "джобче" налейте по 1 супена лъжица от течността и увийте рибата плътно.
Подредете пакетчетата в тава и изпечете за 15 минути във вече сгорещената фурна.
След това отстранете фолиото, а филето запечете още 10 минути без покритие, за да се зачерви повърхността.
Добър апетит!
Източник: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън