Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга (с кожата)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша соев сос
- парченце корен джинджифил
- няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Чесъна и джинджифила обелете и нарежете ситно, смесете ги и добавете соевия сос и меда при тях.
Измийте и нарежете на порции филето, сложете ги в маринатата с кожата нагоре. Оставете за час.
Нарежете си парчета фолио според броя на порциите риба, големината да бъде достатъчна, за да увиете всяко филе. Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Извадете рибата от соса и сложете върху фолиото, чиито краища повдигнете. Във всяко "джобче" налейте по 1 супена лъжица от течността и увийте рибата плътно.
Подредете пакетчетата в тава и изпечете за 15 минути във вече сгорещената фурна.
След това отстранете фолиото, а филето запечете още 10 минути без покритие, за да се зачерви повърхността.
Добър апетит!
Източник: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Картофени кюфтета със сьомга и магданоз
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Пълнено авокадо с пушена сьомга и яйца
- Дип от сьомга с див лук
- Ориз със сьомга
- Мини канапета Калинки
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
Коментари към Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън