Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга (с кожата)
- 1/2 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша соев сос
- парченце корен джинджифил
- няколко скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Чесъна и джинджифила обелете и нарежете ситно, смесете ги и добавете соевия сос и меда при тях.
Измийте и нарежете на порции филето, сложете ги в маринатата с кожата нагоре. Оставете за час.
Нарежете си парчета фолио според броя на порциите риба, големината да бъде достатъчна, за да увиете всяко филе. Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Извадете рибата от соса и сложете върху фолиото, чиито краища повдигнете. Във всяко "джобче" налейте по 1 супена лъжица от течността и увийте рибата плътно.
Подредете пакетчетата в тава и изпечете за 15 минути във вече сгорещената фурна.
След това отстранете фолиото, а филето запечете още 10 минути без покритие, за да се зачерви повърхността.
Добър апетит!
Източник: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Рулца от сьомга с кашкавал
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Сьомга на фурна с домати, маслини, соев сос и лимон
- Сьомга с вино и сметана на тиган
- Печена сьомга с чесън и бяло вино
Коментари към Филе от сьомга в медено-соева марината с чесън