Фалафели с моркови
Необходими продукти:
- 400 грама сварен нахут
- 200 грама настъргани моркови
- 2 скилидки чесън
- 1 яйце
- сок и кора от един лимон
- 1 чаена лъжичка сос табаско
- 60 грама брашно
- сол, черен пипер, кимион
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- няколко стръка пресен кориандър
- 150 грама панко галета
- 150 грама едро смляна галета
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
В блендер сложете нахута, морковите, чесъна, яйцето, лимоновия сок и кората му, табаско соса, брашното, солта, черния пипер и кимиона. Добавете кориандъра и разбийте сместа до хомогенност.
Изсипете панко галетата в купа, добавете зеленчуковата смес и разбъркайте до еднородност.
Оформете топчета, оваляйте ги е едро смляната галета и изпържете в сгорещената мазнина.
Отцедете, подредете в плато, украсете с лимонче и поднесете фалафелите топли.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.supergoldenbakes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Фалафели с таханов сос, кускус, зелен фасул и фета сирене
- Фалафели с коприва
- Фалафели от сладки картофи и бял боб
- Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
- Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
- Фалафели с булгур и чесън
Коментари към Фалафели с моркови