Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
Ако искате да си приготвите нещо вкусно за из път, но не желаете да има месо, пригответе си дюнер с фалафел от карфиол. Приготвя се бързо и лесно, а резултатът си заслужава.
Необходими продукти:
- 500 грама арабски питки за дюнер
- 700 грама карфиол, нарязан
- 2 яйца
- 1/4 чаена чаша печени бадеми
- 1/3 чаена чаша настъргано сирене (чедър, грюер, обикновен кашкавал)
- 1 голяма тиквичка, нарязана на пръчици
- зехтин (или готварски спрей)
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена лъжица паста хариса
- микс зеленолистни
- 1 червен лук, нарязан на полумесеци
- 200 грама хумус от цвекло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Накъсайте една питка и половина от арабския хляб на малки парченца.
Карфиола смелете с кухненски робот. Добавете към него яйцата, бадемите, кашкавала, късчетата хляб и овкусете със сол и пипер. Смелете с няколко пулсации, за да се получи еднородна смес.
Разделете сместа на 12 топчета, които оформете с ръце. Подредете ги в тава и добавете тиквичките.
Намажете със зехтин или напръскайте с готварски спрей и изпечете 25-30 минути, докато станат златисти.
Сложете киселото мляко и пастата хариса в купичка и съвсем леко разбъркайте, за да се получи мраморен ефект.
Всяка питка намажете с хумуса от цвекло. Отгоре сложете от салатата, лука, тиквичките и 3 фалафела от карфиол. Добавете от соса с хариса и кисело мляко. Увийте и сервирайте.
taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Гирос с агнешка кайма и салата с диня
- Фалафели с таханов сос, кускус, зелен фасул и фета сирене
- Фалафели с коприва
- Фалафели от сладки картофи и бял боб
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Дюнер със свинско месо и сладки картофи
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
Коментари към Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло