Дюнер със свинско месо и сладки картофи
Дюнерът е много добър избор за храна в движение. Яде се бързо, а добавките могат да са много пълноценни, така че да се пребори лошата слава на дюнера като вредна храна. Ето и нашата дюнер рецепта - със свинско и сладки картофи.
Необходими продукти:
- 2 малки глави червен лук, тънко нарязан
- 1/3 чаена чаша винен оцет
- 2 сладки картофа, нарязани на тънки пръчици
- 3 чаени лъжици сушена мента
- 3 чаени лъжици сушен риган
- фино настъргана кора от 1 лимон
- 3 смачкани скилидки чесън
- 100 милилитра зехтин
- 750 грама свинско месо (плешка)
- по една шепа листа от магданоз и мента
- 3 малки домата, нарязани
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 2 питки за дюнер
Начин на приготвяне:
Лука полейте с 2 супени лъжици оцет и оставете да престои.
Сладките картофи сварете до готовност, отцедете и оставете настрана.
За да направите маринатата, комбинирайте сушените подправки с лимоновата кора, чесъна, останалия оцет и 1/4 чаена чаша зехтин, подправете със сол и пипер.
Месото нарежете на пръчици, които полейте с 2/3 от маринатата, за да се овкусят.
Изпържете ги в сгорещен тиган за 6-8 минути, до готовност. Покрийте с фолио, за да ги запазите топли.
Останалите 2 супени лъжици зехтин сложете в тигана и в него изпържете за 4-5 минути сладките картофи, докато получат лек загар и се карамелизират. Сипете останалата марината и гответе 3 минути.
Магданоза, ментата, доматите смесете с лука.
Сглобете дюнера, като сложите в питките от всички продукти и увийте.
delicious.com.au
Коментари към Дюнер със свинско месо и сладки картофи