Домашни дюнери по изпитана рецепта
Необходими продукти:
- 7 грама суха мая
- 1 чаена лъжица сол
- половин чаена лъжица захар
- 200 милилитра хладка вода
- 500 грама брашно
- 400 грама печено телешко месо
- 1-2 домата
- 2-3 кисели краставички
- пържени картофи
- пържен лук
за соса:
- 1 супена лъжица майонеза
- 1 супена лъжица картофено пюре
- 2 супени лъжици кисело мляко
- 5 грама чесън на прах
- лимонов сок и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тестото замесвате като към брашното прибавите солта, захарта, сухата мая и водата. Оставяте да втаса. От него оформяте топки, с големината на яйце. Разточвате ги на фино и изпичате на сач или намаслен тиган. След изпичането покривате с влажна кърпа.
Соса може да направите предварително, като смесите по-горе изброените съставки, разбърквайки до хомогенност. След това слагате от него във всяка питка, добавяте нарязано на жулиени телешко месо, пържени картофи, домати, краставички и пържен лук. Завивате питката първо от долната част, така че да бъде прегъната навътре, за да не изпада плънката.
След това навивате като палачинка. По желание може да разнообразите съдържанието на дюнера според вашите вкусови предпочитания.
Добър апетит!
Източник: rusianamihailova.blogspot.bg
Коментари към Домашни дюнери по изпитана рецепта