Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън

Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън

Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама нахут
  • 3 супени лъжици булгур
  • 1 глава кромид
  • 5 скилидки чесън
  • по връзка пресен кориандър и магданоз
  • 4 супени лъжици брашно
  • по 1/4 чаена лъжица черен и кайенски пипер
  • по 1 чаена лъжица сода и сол
  • 2 супени лъжици кимион
  • 1 супена лъжица семена кориандър
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • щипка смлян кардамон
  • 800 милилитра олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Залейте нахута с вода за една нощ. За тази рецепта не е необходимо да го сварявате, просто на следващия ден отцедете течността.

Запарете булгура в 100 милилитра вряща вода за 10 минути.

Нарежете колкото може по-ситно връзките кориандър и магданоз, главата кромид.

Превърнете набъбналия нахут в гъсто пюре, като го смелите в блендер. Прибавете магданоза, кориандъра, кромида, солта, содата и останалите подправки. Разбийте още веднъж всичко.

След това прибавете булгура заедно с водата и брашното. Разбийте отново.

Намокрете ръцете си със студена вода и оформете топчета с диаметър 2-2,5 сантиметра.

Сгорещете олиото в тиган с дебело дъно и в него изпържете фалафелите (не по-дълго от 3-4 минути).


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛайфстайл