Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън
Необходими продукти:
- 250 грама нахут
- 3 супени лъжици булгур
- 1 глава кромид
- 5 скилидки чесън
- по връзка пресен кориандър и магданоз
- 4 супени лъжици брашно
- по 1/4 чаена лъжица черен и кайенски пипер
- по 1 чаена лъжица сода и сол
- 2 супени лъжици кимион
- 1 супена лъжица семена кориандър
- 1 чаена лъжица къри на прах
- щипка смлян кардамон
- 800 милилитра олио за пържене
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за една нощ. За тази рецепта не е необходимо да го сварявате, просто на следващия ден отцедете течността.
Запарете булгура в 100 милилитра вряща вода за 10 минути.
Нарежете колкото може по-ситно връзките кориандър и магданоз, главата кромид.
Превърнете набъбналия нахут в гъсто пюре, като го смелите в блендер. Прибавете магданоза, кориандъра, кромида, солта, содата и останалите подправки. Разбийте още веднъж всичко.
След това прибавете булгура заедно с водата и брашното. Разбийте отново.
Намокрете ръцете си със студена вода и оформете топчета с диаметър 2-2,5 сантиметра.
Сгорещете олиото в тиган с дебело дъно и в него изпържете фалафелите (не по-дълго от 3-4 минути).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Фалафели по гръцки
- Фалафели със сусам и таханов сос
- Фалафели с таханов сос, кускус, зелен фасул и фета сирене
- Фалафели с коприва
- Фалафели от сладки картофи и бял боб
- Дюнери с карфиолени фалафели и хумус от цвекло
- Фалафели от сладки картофи със сусам
- Фалафели с моркови
- Веган сандвичи с фалафел и мариновани зеленчуци
- Фалафели с булгур и чесън
Коментари към Фалафели от нахут и булгур с магданоз, къри и чесън