Трюфели от шамфъстък
Необходими продукти:
- 280 грама шамфъстък (почистен)
- 1 3/4 чаена чаша пудра захар
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 белтък
- 350 грама шоколад
- зелена хранителна боя (по желание)
Начин на приготвяне:
Смелете шамфъстъка фино (ако не можете да намерите сурови ядки, използвайте печени).
Към смлените ядки сложете захарта и солта (ако са сурови и безсолни), отново смелете, за да се комбинират.
Разбийте белтъка и го добавяйте внимателно на части, като всеки път разбърквате отново с робота, за да се усвои от сместа. Когато се получи леко влажна комбинация, която, стискайки с ръка, оформя топче, прекратете добавянето на белтък.
Ако използвайте печени ядки, на този етап добавете малко от зелената хранителна боя, за да придадете по-хубав цвят (суровият шамфъстък естествено придава наситен зелен цвят).
Оформете топчета от тестото и подредете в тава. Приберете в хладилник за 10 минути.
Когато сладките се охладят, разтопете шоколада в микровълнова или на водна баня.
Потопете бонбоните в шоколада и подредете обратно в тавата. Поръсете с малко от смлените ядки и приберете в хладилник за 10 минути, докато стегне шоколадът, преди да ги сервирате.
Съхранявайте ги в кутия в хладилника.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шамфъстък - полезни и вредни свойства
- Благодарение на шам-фъстъка побеждаваме стреса и развитието на ракови заболявания
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Шам-фъстъците намаляват кръвното налягане
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели с дулсе де лече
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Нуга с бадеми и шамфъстък
Коментари към Трюфели от шамфъстък