Домашни бонбони с тиква
Необходими продукти:
- 170 грама бял шоколад
- 60 грама крема сирене
- 1/4 чаена чаша тиквено пюре
- 1 чаена лъжица подправка за тиква
- 3/4 чаена чаша сухо мляко
- 3/4 чаена чаша захар
- 1 1/2 чаена чаша смлени бисквити
- 250 грама оцветен оранжев шоколад (или разтопен бял, оцветен с оранжева хранителна боя)
- 100 грама зелен шоколад (разтопен бял и боядисан)
Начин на приготвяне:
Разтопете белия шоколад в микровълнова фурна.
Крема сиренето и пюрето от тиква разбъркайте с миксер. Добавете сухото мляко, захарта, подправката и разбъркайте отново добре.
Прибавете разтопения бял шоколад и комбинирайте.
Накрая сложете трохите от бисквити.
Сместа трябва да е влажна.
Оформете топчета от нея, като ги стискате в ръцете си, за да се слепят добре.
Приберете в хладилник за поне 2 часа.
Разтопете двата цветни шоколада и потопете един по един бонбоните в оранжевия. Подредете ги върху хартия за печене.
Зеления шоколад изсипете в пош или торбичка и декорирайте с него тиквите.
Приберете в хладилник за поне 10 минути преди сервиране, докато стегне шоколадът.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели с дулсе де лече
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели от шамфъстък
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
- Шоколадови чийзкейк трюфели
Коментари към Домашни бонбони с тиква