Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Карамелено шоколадов трюфел

Карамелено шоколадов трюфел

Карамелено шоколадов трюфел - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжици вода
  • 1/2 чаена лъжица сок от лимон
  • 2/3 чаена чаша сметана
  • 270 грама шоколадови капки
  • 1/2 чаена чаша какао на прах
  • 500 грама шоколадов ганаш
  • за топинга нарязани ядки, карамел, или натрошено какао

Начин на приготвяне:

Комбинирайте водата, захарта и лимоновия сок в малка касерола. Затоплете на котлон, докато кристалчетата се стопят.

Без да бъркате, оставете на котлона захарта да се карамелизира, като при нужда избутвате с мокра шпатула отделеното по стените на съда. Не бъркайте, за да предотвратите кристализиране на соса.

Когато се получи карамеления сос, свалете от котлона.

Междувременно в малка касерола затоплете сметаната, почти до завиране, в момента, в който започне да образува малки мехурчета по краищата на съда, свалете от топлината.

Сложете шоколадовите капки в огнеупорен съд.

Върнете карамела на котлона, за да се отпусне, ако е започнал да се втвърдява и добавете топлата сметана, като бъркате непрекъснато, докато двете смеси се комбинират.

С карамеления сос полейте шоколада и оставете за 1 минута, за да се разтопят капките. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете за 2 часа да стегне сместа.

След като мине това време, оформете малки топчета, които подредете върху хартия за печене и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Разтопете шоколадовия ганаш и в него потопете карамелено шоколадовите топки с помощта на вилица.

Подредете ги върху хартия и ги поръсете с желания топинг, още докато са влажни.

Оставете ги да стегнат за 15 минути, след което сервирайте на стайна температура, а съхранявайте в хладилник.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЕ-тата в хранитеЛайфстайл