Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Карамелено шоколадов трюфел

Карамелено шоколадов трюфел

от 27 ное 2018г., обновено на 30 ное 2018г.
Карамелено шоколадов трюфел - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжици вода
  • 1/2 чаена лъжица сок от лимон
  • 2/3 чаена чаша сметана
  • 270 грама шоколадови капки
  • 1/2 чаена чаша какао на прах
  • 500 грама шоколадов ганаш
  • за топинга нарязани ядки, карамел, или натрошено какао

Начин на приготвяне:

Комбинирайте водата, захарта и лимоновия сок в малка касерола. Затоплете на котлон, докато кристалчетата се стопят.

Без да бъркате, оставете на котлона захарта да се карамелизира, като при нужда избутвате с мокра шпатула отделеното по стените на съда. Не бъркайте, за да предотвратите кристализиране на соса.

Когато се получи карамеления сос, свалете от котлона.

Междувременно в малка касерола затоплете сметаната, почти до завиране, в момента, в който започне да образува малки мехурчета по краищата на съда, свалете от топлината.

Сложете шоколадовите капки в огнеупорен съд.

Върнете карамела на котлона, за да се отпусне, ако е започнал да се втвърдява и добавете топлата сметана, като бъркате непрекъснато, докато двете смеси се комбинират.

С карамеления сос полейте шоколада и оставете за 1 минута, за да се разтопят капките. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете за 2 часа да стегне сместа.

След като мине това време, оформете малки топчета, които подредете върху хартия за печене и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Разтопете шоколадовия ганаш и в него потопете карамелено шоколадовите топки с помощта на вилица.

Подредете ги върху хартия и ги поръсете с желания топинг, още докато са влажни.

Оставете ги да стегнат за 15 минути, след което сервирайте на стайна температура, а съхранявайте в хладилник.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:
  • Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
  • Шоколадови трюфели с кокос и фурми Шоколадови трюфели с кокос и фурми
  • Бананови трюфели с бял шоколад Бананови трюфели с бял шоколад
  • Шоколадови трюфели от бисквити Шоколадови трюфели от бисквити
5.0/5 1 оценка

Коментари към Карамелено шоколадов трюфел

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Карамелено шоколадов трюфел
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 13:01
    Коментирайте "Карамелено шоколадов трюфел"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
  • Шоколадови трюфели с кокос и фурми
  • Бананови трюфели с бял шоколад
  • Домашни бонбони с тиква
  • Шоколадови трюфели от бисквити
  • Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
  • Трюфели с дулсе де лече
  • Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
  • Шоколадови трюфели с джин и тоник
  • Шоколадови чийзкейк трюфели
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Специфичен протеин допринася за развитието на псориазисСпецифичен протеин допринася за развитието на псориазис

Специфичен протеин допринася за развитието на псориазис

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Епидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вирусаЕпидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

Епидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕССърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 2 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 1 час и 58 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ГОРНА ЧАСТ НА РЪКАТА B.WELL MED - 55

ЕЛЕКТРОНЕН ПОЛУАВТОМАТИЧЕН АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ГОРНА ЧАСТ НА РЪКАТА B.WELL PRO - 30

ПРОТЕИНОВ БАР ПРО БИСКВИТА 85 г * 12 FITSPO

ТОПВЕТ ЖЕНСКО БИЛЕ тинктура 50 мл

ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР ЯГОДОВ ЧИЙЗКЕЙК 70 г * 12 RICE UP!

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Замразиха тумора в крачето на 4-годишно дете вместо операция

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 12:05:08

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:56:55

ЛАКТАЖИН капсули * 10 ЕКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:55:20

НАУ ФУДС МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ таблетки 200 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:54:33

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:52:47
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival