Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бананови трюфели с бял шоколад

Бананови трюфели с бял шоколад

Бананови трюфели с бял шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши бели шоколадови капки
  • 1/2 голям мек банан
  • 1/3 чаена чаша сметана
  • 340 грама бял шоколад
  • 120 грама млечен шоколад
  • поръски по желание

Начин на приготвяне:

Сложете сметаната в малка касерола и изчакайте да се загрее. Намачкайте банана (може и да го смелите ако имате подходящ уред) и смесете с шоколадовите капки. Сипете горещата сметана и разбъркайте, за да се получи гладка еднородна смес. Приберете в хладилник за 2 часа (покрийте с фолио).

Оваляйте ръцете си в пудра захар и оформете малки топчета от сместа. Подредете ги в чиния и отново приберете в хладилник.

Разтопете натрошен белият шоколад в микровълновата или на водна баня (внимавайте да не го пресечете).

След това потопете в него банановите топчета и оставете да изсъхнат в тава, застлана с хартия за печене. Отново приберете в хладилник, този път за 10 минути, за да се втвърди шоколада.

Разтопете тъмния шоколад и от него сложете по една кафяна лъжичка върху всяка сладка, оставете да се разтече свободно. По желание поръсете със захарни пръчици или използвайте цветен бонбон за декорация.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения