Бананови трюфели с бял шоколад
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши бели шоколадови капки
- 1/2 голям мек банан
- 1/3 чаена чаша сметана
- 340 грама бял шоколад
- 120 грама млечен шоколад
- поръски по желание
Начин на приготвяне:
Сложете сметаната в малка касерола и изчакайте да се загрее. Намачкайте банана (може и да го смелите ако имате подходящ уред) и смесете с шоколадовите капки. Сипете горещата сметана и разбъркайте, за да се получи гладка еднородна смес. Приберете в хладилник за 2 часа (покрийте с фолио).
Оваляйте ръцете си в пудра захар и оформете малки топчета от сместа. Подредете ги в чиния и отново приберете в хладилник.
Разтопете натрошен белият шоколад в микровълновата или на водна баня (внимавайте да не го пресечете).
След това потопете в него банановите топчета и оставете да изсъхнат в тава, застлана с хартия за печене. Отново приберете в хладилник, този път за 10 минути, за да се втвърди шоколада.
Разтопете тъмния шоколад и от него сложете по една кафяна лъжичка върху всяка сладка, оставете да се разтече свободно. По желание поръсете със захарни пръчици или използвайте цветен бонбон за декорация.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Домашни бонбони с тиква
- Кокосови трюфели с мед и бял шоколад
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови бонбони с лешници
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Шоколадови трюфели от бисквити
Коментари към Бананови трюфели с бял шоколад