Домашни шоколадови трюфели с червено вино
Необходими продукти:
- 450 грама полусладък шоколад
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана за разбиване
- 1/3 чаена чаша червено вино със стайна температура
- 1 супена лъжица безсолно масло със стайна температура
- 3/4 чаена чаша неподсладено какао на прах
Начин на приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня, като разбърквате често. Заделете настрана.
- Прехвърлете сметаната в малка тенджера и я загрейте на средно силен огън, докато клокне.
- Отдръпнете от котлона и добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте до хомогенна смес.
- Прибавете червеното вино и маслото и разбъркайте добре.
- Покрийте шоколадовия ганаш с найлоново фолио и го оставете да се охлади до стайна температура, преди да го поставите в хладилника за около 3-4 часа.
- Изсипете какаото в купа и извадете охладената шоколадова смес.
- Използвайте чаена лъжичка, за да оформите трюфели с приблизително еднаква големина и ги оваляйте в неподсладеното какао.
- Подредете в купички и поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Трюфели с дулсе де лече
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови чийзкейк трюфели
- Трюфели от бял шоколад
- Предотвратете появата на сърдечно-съдови заболявания с шоколадови трюфели
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Шоколадови бонбони с лешници
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
Коментари към Домашни шоколадови трюфели с червено вино