Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сметана за разбиване
- 1 лимон, кората
- 140 грама бял шоколад, нарязан
- 4 супени лъжици масло, безсолно
- 2 чаени лъжички лимонов сок
- кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- Загрейте сметаната и настърганата лимонова кора в малка тенджера на средно силен огън.
- След като сместа клокне, бързо добавете белия шоколад и разбъркайте енергично, за да се разтопи.
- Прибавете маслото и лимоновия сок и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Охладете за около 2 часа, а най-добре оставете сместа да престои в хладилника за през нощта.
- Оформете трюфелите с помощта на малка лъжичка и ги оваляйте в кокосовите стърготини.
- Ако няма да се консумират веднага, ги подредете в съд с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник.
- Оставете трюфелите да престоят на стайна температура, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели с дулсе де лече
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели от шамфъстък
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Кокосови трюфели с лешник
- Пияни трюфели с шоколад и портокал
- Шоколадови чийзкейк трюфели
Коментари към Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос