Шоколадови бонбони с лешници
Необходими продукти:
- 175 милилитра високомаслена готварска сметана
- 200 грама тъмен шоколад, натрошен
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (или друг)
- 50 грама лешници, натрошени
за декорация (по избор):
- различни цветни поръски
- ядлив блясък
- кокосови стърготини
- какао на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте сметаната и залейте шоколада. Добавете ваниловия екстракт и лешниците и разбъркайте сместа до гладкост. Покрийте с фолио и сложете в хладилник за 30 минути или докато се сгъсти.
Оформете малки трюфели от охладената смес и оваляйте в цветна поръска, ядлив блясък, кокосови стърготини или какао.
Охладете отново бонбоните, докато се втвърдят и сервирайте.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
Коментари към Шоколадови бонбони с лешници