Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
Необходими продукти:
- 300 грама фурми (или други сушени плодове по избор)
- 4 1/2 чаени чаши орехови ядки (сурови) или бадеми
- 1 1/2 чаени чаши стафиди
- 4 супени лъжици какао
- 150 милилитра коняк
- какао, настърган черен шоколад, смлени орехи или кокосови стърготини за овалване
Начин на приготвяне:
Отделете чаша-чаша и половина от орехите, които счукайте едро. Останалите ядки залейте с вода и оставете да престоят в нея няколко часа. Стафидите накиснете в коняка. Прецедете ядките и плодовете съответно от водата и алкохола.
След да направите сместа за бъдещите трюфели.
С помощта на блендер смелете сушените плодове (фурмите почистете предварително от костилките) заедно с накиснатите орехи и какаото. Прибавете едро смлените ядки и от получената комбинация оформете трюфелите.
Оваляйте ги в настърган черен шоколад, какао, фино смлени ядки или в кокосови стърготини. Може да използвате и няколко покрития, за да се радвате на различни по вкус бонбони.
По желание бихте могли да направите трюфелите с пълнеж. Варианти за такъв са комбинация от кокосови стърготини с мед (6 супени лъжици кокосови стружки + 2 супени лъжици течен мед), разтопен шоколад или по ваш избор. Направете отвор в трюфелите, сложете пълнежа, затворете го с "тестото" и тогава оваляйте в желаното покритие.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
Коментари към Орехови трюфели със сушени плодове и коняк