Домашни трюфелни бонбони с черешка
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша натурално какао
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 110 грама масло (меко)
- 2 яйца
- 2 чаени лъжички есенция от ванилия
- 10 бройки мараскино черешки (коктейлни)
- 4 чаени чаши разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте с незалепващ спрей подходяща форма. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в купа. Разбийте заедно маслото, яйцата и ванилията. Пресипете към сухите съставки и разбийте отново.
Изсипете сместа в тавата и запечете за 20-25 минути и охладете. Натрошете сладкиша в купа, прибавете разтопения шоколад, оформете топчета и в средата на всяко сложете по една коктейлна черешка. Направете останалите бонбони по същия начин.
Подредете ги върху хартия за печене. Напълнете кухненски пош с останалия шоколад и украсете. Охладете, подредете бонбоните в кутия или бонбониера, поднесете и им се насладете с повод или без.
Да ви е сладко!
Източник: cakescottage.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
Коментари към Домашни трюфелни бонбони с черешка