Шоколадови трюфели с джин и тоник
Необходими продукти:
- 60 милилитра тоник
- 140 милилитра високомаслена бита сметана
- 25 грама краве масло
- 150 грама тъмен шоколад, натрошен
- 30 милилитра джин
- 200 грама бял шоколад, натрошен
- 1 голям лимон, фино настърган
- 2 лайма, фино настъргани
Начин на приготвяне:
Покрийте тавичка с пергаментова хартия.
Кипнете тоника, докато се намали течността наполовина, след което охладете.
Загрейте сметаната и кравето масло, докато се разтопят. Залейте шоколада с горещата сметана и разбъркайте внимателно със сметановата смес до получаване на гладка консистенция. Добавете джина и тоника и разбъркайте. Охладете за 10 минути в хладилник или докато се втвърди сместа. Оформете 12 бонбона, сложете ги в тавичката и замразете за 30 минути.
Разтопете на водна баня белия шоколад. Добавете коричките от лимона и от 1 лайм и разбъркайте. След като изстине леко сместа, оваляйте бонбоните в тази глазура с помощта на вилица и ги подредете в тавичката. Гарнирайте с настъргани корички от 1 лайм. Охладете за 10-15 минути във фризер и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Трюфели от бял шоколад
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Трюфели с дулсе де лече
- Авокадо трюфели с черен шоколад
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Кокосови трюфели с лешник
Коментари към Шоколадови трюфели с джин и тоник