Ядкови трюфели с бадеми

Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша ябълков сок
- 120 грама нарязани фурми
- 1 чаена чаша ситно нарязани ядки пекан (или орехи)
- 1 1/4 чаена лъжица канела
- 1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
- 1 чаена чаша запечени бадеми, смлени
Начин на приготвяне:
В микровълнова фурна затоплете ябълковия сок. Накиснете фурмите за 5 минути, докато омекнат.
Извадете ги от ябълковия сок и изхвърлете течността.
Фурмите смелете в кухненски робот, до гладка еднородна смес.
Добавете натрошените ядки и подправките, направете няколко пулсации в кухненския робот, за да се комбинират (сместа трябва да е лепкава).
Оформете малки топчета, които приберете в хладилник, покрити с найлон, за 30-60 минути.
Оваляйте в смлените бадеми.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кокосови трюфели от бисквити и бял шоколад
- Трюфели с дулсе де лече
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
- Какаови трюфели с лешници и конопено семе
- Шоколадови трюфели от бисквити
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови чийзкейк трюфели
- Трюфели от бял шоколад
Коментари към Ядкови трюфели с бадеми