Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
Необходими продукти:
- захарни топчета (за овалване)
- кокосови стърготини (за овалване)
- пудра захар (за овалване)
- бадемови листенца (за овалване)
- бял шоколад с добро качество
- 60 милилитра сметана с масленост не по-малко от 30%
- 1 супена лъжица алкохол по ваш избор (ликьор, ром или друго)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на малки парчета. Сметаната изсипете в съд и сложете на котлона на водна баня. Когато тя кипне, добавете начупения шоколад и бъркайте до пълното му разтваряне. Налейте алкохола и свалете от котлона. Оставете сместа на студено (в хладилник) за 4 часа (може и за по-дълго). След това извадете съда от хладилника и оформете топчета с еднакъв размер. Изсипете всички продукти за покритието в плоски чинии и оваляте трюфелите. Поставете ги в хартиени формички или друго подходящо, за да запазят формата си. Приберете в хладилника. Когато извадите, аранжирайте красиво в празничен поднос трюфелите с различно покритие и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови трюфели с червено вино
- Трюфели от шамфъстък
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Кокосови трюфели с мед и бял шоколад
- Шоколадови трюфели от бисквити
- Трюфели с дулсе де лече
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
- Шоколадови чийзкейк трюфели
Коментари към Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар