Лава кейк трюфели
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша нарязан шоколад
- 1/2 чаена чаша сметана
- 4 чаени чаши натрошен шоколадов кекс
- 1/2 чаена чаша шоколадов маслен крем
- 450 грама шоколадови капки за покриване или шоколад
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада в огнеупорна купичка.
В касерола сгорещете сметаната, докато заври, и я изсипете върху натрошения шоколад. Разбъркайте, за да се комбинират двата продукта.
Поставете лист фолио върху шоколада, като го притиснете, за да няма въздух между тях, и приберете в хладилник за 30 минути.
Когато ганашът стегне, оформете малки топчета от него, които отново приберете в хладилника за 30 минути.
През това време комбинирайте кексовите трохи с шоколадовия крем, разбъркайте с ръце, за да се смесят. Пробвайте дали влажността е правилната, като се опитате да оформите топче. Ако то се запазва цяло и не е ронливо, значи е добре, ако ли не, трябва да добавите още малко от крема или кекс.
Оформете топчета от кексовата смес и в тях притиснете от малките топчета от ганаш, които покрийте добре с "тестото", за да получите трюфели. Подредете ги върху тава и прибавете в хладилник за 30 минути, за да стегнат.
Разтопете шоколадовите капки и потопете топчетата в получената глазура, за да се овалят. Подредете отново в тавата и изчакайте да стегнат. Може да украсите с разтопен по-тъмен шоколад или натрошени ядки.
Съхранявайте трюфелите в кутия в хладилник, като преди сервиране изчакате да се затоплят до стайна температура, за да може да се насладите на топящия се шоколад в средата.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни бонбони с тиква
- Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
- Трюфели от шамфъстък
- Шоколадови трюфели с кокос и фурми
- Трюфели с дулсе де лече
- Трюфели с вкус и аромат на рози
- Бананови трюфели с бял шоколад
- Домашни трюфелни бонбони с черешка
- Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
- Шоколадови трюфели с джин и тоник
Коментари към Лава кейк трюфели