Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Три вида домашно масло

Три вида домашно масло

Три вида домашно масло - изображение

Необходими продукти:

  • по 2 чаени чаши сметана (неподсладена) за всеки вид масло
  • 1 чаена лъжица сол

за маслото с канела:

  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора

за чесновото масло:

  • 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно
  • 1 чаена лъжица настърган чесън
  • 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора

за маслото с чушка и сусам:

  • 2 супени лъжици печен сусам
  • 2 чаени лъжици черен пипер
  • 2 чаени лъжици пушен червен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете маслото в кухненски робот и го блендирайте за няколко минути, докато от него се отдели течността. Самото масло ще полепне по ножа.

Същото може да направите и на ръка, използвайки тел за разбиване, в едни момент сметаната ще се "пресече" и ще се образуват малки топчици масло по бъркалката.

Прецедете от течността и запазвате маслото.

Към маслото сложете малко вода, за да се измие добре. Изплакнете го няколко пъти (може в бурканче, може и в купата на кухненския робот). Когато измивате, може леко да го разтривате между пръстите си или в кухненския робот. Когато започне да се оформя топка, значи е време да посолите и да разбъркате.

Добавете желаните подправки, като добавите всички продукти от избраната рецепта и разбъркате, за да се комбинират добре.

Сложете маслото в купа с тензух. Увийте добре и го притиснете, за да може да се отстрани цялото количество излишна вода от него.

Прехвърлете го върху лист пергаментова хартия или фолио и оформете руло, което приберете в хладилник.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниХранене при...