Три вида домашно масло

Необходими продукти:
- по 2 чаени чаши сметана (неподсладена) за всеки вид масло
- 1 чаена лъжица сол
за маслото с канела:
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
за чесновото масло:
- 1/4 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжица настърган чесън
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
за маслото с чушка и сусам:
- 2 супени лъжици печен сусам
- 2 чаени лъжици черен пипер
- 2 чаени лъжици пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в кухненски робот и го блендирайте за няколко минути, докато от него се отдели течността. Самото масло ще полепне по ножа.
Същото може да направите и на ръка, използвайки тел за разбиване, в едни момент сметаната ще се "пресече" и ще се образуват малки топчици масло по бъркалката.
Прецедете от течността и запазвате маслото.
Към маслото сложете малко вода, за да се измие добре. Изплакнете го няколко пъти (може в бурканче, може и в купата на кухненския робот). Когато измивате, може леко да го разтривате между пръстите си или в кухненския робот. Когато започне да се оформя топка, значи е време да посолите и да разбъркате.
Добавете желаните подправки, като добавите всички продукти от избраната рецепта и разбъркате, за да се комбинират добре.
Сложете маслото в купа с тензух. Увийте добре и го притиснете, за да може да се отстрани цялото количество излишна вода от него.
Прехвърлете го върху лист пергаментова хартия или фолио и оформете руло, което приберете в хладилник.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО ГЛАДКО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Великденски курабии с масло
- Обикновен маслен крем
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Лесно ръководтсво за преобразуване на грам масло в супени лъжици и обратното. Инфографика
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Три вида домашно масло