Триъгълни банички с плънка от кайма

Банички за една хапка - така бихме могли да наречем тези банички. Плънката е от агнешка кайма, но успешно може да я замените и с друг вид. Приготвят се бързо, много са вкусни и най-вече хрупкави.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 220 грама агнешка кайма
- 1/2 глава червен лук, нарязана на ситно
- пълна шепа магданоз, нарязан
- 1 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 250 грама рикота
- 4 кори за баница, нарязани на квадрати
- 1 разбито яйце
- 1 чаена лъжица семена черен сусам
- кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В тиган загрейте зехтина и изпържете каймата и лука за 2-3 минути, докато месото покафенее.
Добавете чесъна, а след 10 секунди свалете от котлона.
Прибавете магданоза, лютивия и черния пипер, рикотата и щипка сол. Разбъркайте добре плънката.
Вземете един квадрат от корите, намажете краищата с яйцето и сгънете по диагонал на триъгълник. Сложете малко от плънката, отново намажете краищата и сгънете пак на триъгълник, като притиснете, за да се слепят краищата. По същия начин оформете останалите банички.
Подредете ги в застлана с хартия за печене тава и намажете баничките с яйце. Поръсете с черния сусам и изпечете за 15-20 минути, докато станат златисти.
Сервирайте ги с кисело мляко.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички със сирене
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Печени кренвирши в кори за баница
- Бутер баница с кайма
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
Коментари към Триъгълни банички с плънка от кайма