Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура

Необходими продукти (за 14 парчета):
140 грама натурален шоколад (70%)
140 грама масло
2 чаени лъжица кафе
100 грама брашно
1/4 чаена лъжица сода
300 грама кафява захар
1 1/2 супена лъжица какао на прах
2 яйца
3 супени лъжица течна сметана с масленост 35%
За крема:
50 грама бял шоколад
100 милилитра течна сметана с масленост 35%
За глазурата:
50 грама натурален шоколад (70%)
1 чаена лъжица кафява захар
100 милилитра течна сметана с масленост 35%
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на малки кубчета, шоколада начупете на парченца. Сложете ги в подходящ съд и залейте с кафето, което сте разтворили в 50 милилитра гореща вода. Поставете на среден огън и бъркайте до получаването на еднородна смес. Веднага след това свалете тенджерата от котлона (много е важно да не държите повече от необходимото).
В голяма купа пресейте брашното с какаото и содата. Добавете захарта и разбъркайте.
Яйцата разбийте с помощта на тел за тази цел и налейте сметаната, без да прекратявате процеса. Получената комбинация съединете със сухата смес и бъркайте до еднородност.
Добавете внимателно разтопения шоколад с маслото в купата при останалите продукти и разбъркайте всичко с дървена лъжица.
Подмажете дъното на правоъгълна форма с масло и застелете с пергамент. След това разпределете равномерно готовото тесто и поставете в загрята до 160 градуса фурна за час и половина. Когато се изпече, оставете блатът да се охлади в тавата. След това извадете, увийте в пергамент и приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден разрежете хоризонтално на 3 равни части, които покрийте с кърпа. Оставете за момента и се заемете с крема.
Настържете белия шоколад. Сметаната сложете на котлона и веднага щом кипне, свалете съда. Прибавете настъргания шоколад, разбъркайте и налейте 1 супена лъжица вряща вода. Разбъркайте до еднородност, нека кремът се охлади до стайна температура и приберете в хладилника за час.
Когато извадите, разбийте с помощта на миксер за 2 минути и разделете крема на две части.
С него намажете двата блата и покрийте с третия.
Време е да направите и глазурата. Смесете сметаната със захарта и сложете на котлона да заври. Веднага след това свалете съда от огъня и към нея прибавете 1 супена лъжица вряща вода и настъргания черен шоколад. Бъркайте до пълното му разтваряне.
Разстелете лист пергамент върху плота, поставете решетка и върху нея сложете тортата. Намажете страните и повърхността й с половината от шоколадовата глазура. Изчакайте да стегне малко и нанесете втори слой.
Поръсете готовата сладост с какао на прах и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта брауни
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта от черен шоколад и яйца
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Пясъчна шоколадова торта със сметанов крем и глазура
Коментари към Торта Трюфел с крем от бял шоколад и глазура