Торта с мак, стафиди, какао и сметанов крем
Необходими продукти:
- 2 средно големи яйца
- 250 грама кристална захар
- 1 чаена чаша сметана (заквасена)
- 1 чаена чаша пшенично брашно
- 1 чаена лъжица изгасена сода
- по половин чаена чаша мак и стафиди
- 2 супени лъжици какао на прах
За крема:
- 500 грама заквасена сметана
- 250 грама захар
Начин на приготвяне:
Разбийте на пяна охладените яйца със захарта.
Постепенно добавете сметаната, сложете и изгасената сода, като не прекратявайте процеса на разбиване.
След това изсипете пресятото брашно и направете еднородна смес, която ще бъде малко течна. Разделете я на 3 равни части.
Към едната добавете семената мак и изсипете тестото в тава върху лист пергамент. Изпечете блата във фурната до готовност при 160 градуса (за около 20-25 минути).
Във втората част изсипете стафидите и изпечете блата по същия начин, както първия.
В третата разтворете какаото и също изпечете.
Нека всички части се охладят и ги разрежете хоризонтално на две. След това слепете блатовете с крем от разбитата със захарта сметана, редувайки ги в предпочитана от вас последователност.
Приберете готовата торта за 6-7 часа в хладилника.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: fotorecepty.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Орехова торта с крем кафе и шоколад
- Лесна сметанова торта с кокосово мляко и плодове
- Сладка торта от спанак с млечен крем
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Сметанова торта с вишнево сладко, сушени плодове и орехи
Коментари към Торта с мак, стафиди, какао и сметанов крем