Торта с карамел и банани

Тази сочна торта с карамел е идеална за рождени дни и специални поводи. Бързо и лесно се приготвя и си заслужават всичките усилия, защото е много вкусна и ароматна.
Необходими продукти
за блатовете:
- 200 грама пудра захар
- 200 грама краве масло, меко
- 4 яйца
- 200 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 банана, намачкани
за крема:
- 280 милилитра готварска сметана
- 4 супени лъжици течен карамел + още за декорация
- 1 банан, нарязан на кръгчета
за декорация:
- карамел, ядки, сушени или пресни плодове, шоколад (или друго по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Намазнете дъното на 2 кръгли тавички и покрийте с хартия за печене.
Разбъркайте всички съставки за блатовете, докато получите гладко и меко тесто. Разпределете го в двете тавички, заравнете с шпатула и изпечете за около 20 минути или до златисто. Обърнете върху телена поставка да се охладят напълно.
За да приготвите крема, разбийте сметаната и смесете с карамела.
Намажете с половината от него единия блат, гарнирайте с банан, сложете отгоре втория блат, намажете с останалия крем и декорирайте тортата с карамел, ядки, плодове или друго по ваш вкус.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
- Карамелизирана захар - рецепта
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Шарена захарна торта
- Торта с млечен крем и карамелизирани орехи
Коментари към Торта с карамел и банани