Торта с карамел и банани
Тази сочна торта с карамел е идеална за рождени дни и специални поводи. Бързо и лесно се приготвя и си заслужават всичките усилия, защото е много вкусна и ароматна.
Необходими продукти
за блатовете:
- 200 грама пудра захар
- 200 грама краве масло, меко
- 4 яйца
- 200 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 банана, намачкани
за крема:
- 280 милилитра готварска сметана
- 4 супени лъжици течен карамел + още за декорация
- 1 банан, нарязан на кръгчета
за декорация:
- карамел, ядки, сушени или пресни плодове, шоколад (или друго по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Намазнете дъното на 2 кръгли тавички и покрийте с хартия за печене.
Разбъркайте всички съставки за блатовете, докато получите гладко и меко тесто. Разпределете го в двете тавички, заравнете с шпатула и изпечете за около 20 минути или до златисто. Обърнете върху телена поставка да се охладят напълно.
За да приготвите крема, разбийте сметаната и смесете с карамела.
Намажете с половината от него единия блат, гарнирайте с банан, сложете отгоре втория блат, намажете с останалия крем и декорирайте тортата с карамел, ядки, плодове или друго по ваш вкус.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирана захар - рецепта
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- E150(c) Амонячен карамел
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Карамелена пчелна пита
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
Коментари към Торта с карамел и банани